МЕЂУ ИЗМЕЂУ

УЂЕШ-ИЗАЂЕШ КРОЗ ЕКРАН

218 pregleda

Компанија LG и шведски произвођач Assa Abloy Entrance Systems развијају пројекат аутоматских клизних врата са уграђеним прозирним ОЛЕД екранима.

ОЛЕД екрани имају светлећу диоду (ЛЕД) која емитује светлост од органских компоненти. Ови екрани раде тако што се електрична струја пропушта кроз органски материјал који том приликом испушта светлост. ОЛЕД екрани су тањи, штедљивији у потрошње енергије, али још увек нису јефтинији од постојећих ЛЦД или плазма екрана. Ови екрани се већ користе у неким моделима мобилних телефона и другим преносивим уређајима.

Иновативна провидна врата биће намењена компанијама, комуникацији са запосленима, а могу да послуже за поруке добродошлице и приказивање реклама. Компанија LG је почетком прошле године представила низ оваквих производа на тржишту, а у августу су у компанији саопштили да се екрани користе за прозоре вагона подземне железнице у Пекингу у Кини.

Панеле ове компаније за своје ТВ уређаје користе компаније Панасоник и Шаоми. Компанија Самсунг” је такође експериментисала са ОЛЕД екранима, али је производња прекинута 2016. године. Када ће почети продаја провидних врата високе технологије, засад није познато, али с обзиром на технолошки напредак и доступност ОЛЕД екрана, вероватно нећемо морати дуго да чекамо.

(Извор РТС)

О аутору

administrator

Оставите коментар