MEĐU IZMEĐU

UĐEŠ-IZAĐEŠ KROZ EKRAN

218 pregleda

Kompanija LG i švedski proizvođač Assa Abloy Entrance Systems razvijaju projekat automatskih kliznih vrata sa ugrađenim prozirnim OLED ekranima.

OLED ekrani imaju svetleću diodu (LED) koja emituje svetlost od organskih komponenti. Ovi ekrani rade tako što se električna struja propušta kroz organski materijal koji tom prilikom ispušta svetlost.OLED ekrani su tanji, štedljiviji u potrošnje energije, ali još uvek nisu jeftiniji od postojećih LCD ili plazma ekrana. Ovi ekrani se već koriste u nekim modelima mobilnih telefona i drugim prenosivim uređajima.

Inovativna providna vrata biće namenjena kompanijama, komunikaciji sa zaposlenima, a mogu da posluže za poruke dobrodošlice i prikazivanje reklama.Kompanija LG je početkom prošle godine predstavila niz ovakvih proizvoda na tržištu, a u avgustu su u kompaniji saopštili da se ekrani koriste za prozore vagona podzemne železnice u Pekingu u Kini.

Panele ove kompanije za svoje TV uređaje koriste kompanije Panasonik i Šaomi. Kompanija Samsung” je takođe eksperimentisala sa OLED ekranima, ali je proizvodnja prekinuta 2016. godine. Kada će početi prodaja providnih vrata visoke tehnologije, zasad nije poznato, ali s obzirom na tehnološki napredak i dostupnost OLED ekrana, verovatno nećemo morati dugo da čekamo.

(Izvor RTS)

O autoru

administrator

Ostavite komentar