ТАКНУТО ЋАКНУТО

БЕБЕ СА ЕРЕКЦИЈОМ

Банана (илустрација, Википедија)

Банана (илустрација, Википедија)

Зашто бебе у материци, па и мала деца, имају ерекцију? За одрасле мушкарце донекле наслућујемо. У суштини, јутарње укрућење полног уда је свеопшта појава у мушком роду, а јавља се због сложеног рада нервног и ендокриног система.

Сексуално узбуђен мушкарац у будном стању из мозга шаље хемијску поруку живцима који делују на крвне крвне судове у пенису. Довођењем крви у полни орган она бива заробљена, због чега се он шири и расте. И ето ерекције.

Ноћне се догађају у току РЕМ фазе сна, у којој се сања. Настају активирањем одређених делова мозга који утичу на живце за одмор, акцију, страх и када су стимулисани хормони одговорни за расположење. Поменута појава је могућа само за време РЕМ фазе из које се обично сви људи буде.

Мушкарци имају до пет ерекција ноћу, које могу трајати 20-30 минута, све зависи од квалитета сна. Јутарња ерекција повезана је с пуном бешиком, што је, према неким тумачњима, знак мозга у сну да је треба испразнити. Супротно мишљење казује да пуна бешика подстиче живце који воде до кичмене мождине, а то директно делује на ерекцију.

 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар