МЕЂУ ИЗМЕЂУ

БЕЛО С ВИШЕ КАЛОРИЈА

Shutterstock

Сви љубитељи вина знају да се без чаше куваног вина тешко може замислити зима. Међутим треба узети у обзир да је кувано вино калоричније од обичног вина. Упоређујући класично вино које није кувано, разлика измеђ белог и црвеног вина је мала. Чак иако се додаје иста количина шећера у бело и у црвено вино, односи су и даље исти.

То показује да смо били у заблуди да је нешто што је прозирније, у овом случају бело вино, и мање калорично. Сада се показало да је та мала разлика у калоријама заправо у корист белог вина, оно је мало калоричније. Уз то, уживање у вину је добро за душу, али је и за тело, јер је вино познато као антиоксиданс. Оно садржи ресвератроле, састојке који су добри за срце, а такође може да помогне и да се смањи ниво стреса. Али, умереност је овде веома битна.

Такође треба имати на уму, уколико сте на дијети, да вино у одређеној мери појачава апетит, као и сваки други алкохол, због чега ћете можда појести и више него што бисте појели када избегавате алкохол. И само да поновимо златно правило – чаша вина на дан за жене је идеална. Зато које год вино да пијете, то треба чинити одговорно.

 

(Извор Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар