MEĐU IZMEĐU

BELO S VIŠE KALORIJA

239 pregleda

Svi ljubitelji vina znaju da se bez čaše kuvanog vina teško može zamisliti zima.Međutim treba uzeti u obzir da je kuvano vino kaloričnije od običnog vina. Upoređujući klasično vino koje nije kuvano, razlika izmeđ belog i crvenog vina je mala. Čak iako se dodaje ista količina šećera u belo i u crveno vino, odnosi su i dalje isti.

To pokazuje da smo bili u zabludi da je nešto što je prozirnije, u ovom slučaju belo vino, i manje kalorično. Sada se pokazalo da je ta mala razlika u kalorijama zapravo u korist belog vina, ono je malo kaloričnije.Uz to, uživanje u vinu je dobro za dušu, ali je i za telo, jer je vino poznato kao antioksidans. Ono sadrži resveratrole, sastojke koji su dobri za srce, a takođe može da pomogne i da se smanji nivo stresa. Ali, umerenost je ovde veoma bitna.

Takođe treba imati na umu, ukoliko ste na dijeti, da vino u određenoj meri pojačava apetit, kao i svaki drugi alkohol, zbog čega ćete možda pojesti i više nego što biste pojeli kada izbegavate alkohol.I samo da ponovimo zlatno pravilo – čaša vina na dan za žene je idealna. Zato koje god vino da pijete, to treba činiti odgovorno.

 

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar