МЕЂУ ИЗМЕЂУ

БОЛНИЧКИ ХИГИЈЕНИЧАР

Илустрација

Илустрација

Може да се креће у простору, користи руку за отварање врата и дезинфикује површине користећи ултраљубичасто светло.

Излагање Aeolus Robotics-a 2018. изазвало је интересовање људи који су тражили решење да помогну у болницама, старачким домовима и школама. Јапан је посебно био одушевљен производом – роботи за негу старијих, на крају крајева, већ неко време су индустрија у процвату у земљи, због старења становништва.

Аео има аутономну навигацију, користећи низ камера и инфрацрвених сензора. Може да се креће у простору, да користи своју покретну десну руку за отварање врата и вожњу лифтовима и да дезинфикује површине користецћи ултраљубичасто светло са леве стране (велики хит током пандемије). Користи се за патролирање, обезбеђење и доставу хране. Роботом се, такође, може управљати на даљину када је то потребно, иако компанија каже да неколико случајева захтева тај ниво контроле.

Компанија истиче да је робот углавном направљен од власничких компоненти, укључујући руку. Иако уобичајена мудрост каже да је прављење сопствене роботске руке помало глуп посао у данашње време, постојали су одређени задаци који су захтевали почетак од нуле. Робот је доступан преко PaaC модела претплате (robotics as a service – роботика као услуга). Тренутно је Јапан једино тржиште на којем је у стварној употреби.

(PC press)

О аутору

Stanko

Оставите коментар