?> ЧЕКАЈУЋИ ВАНЗЕМАЉЦЕ | Galaksija Nova
ПЕТА ДИМЕНЗИЈА

ЧЕКАЈУЋИ ВАНЗЕМАЉЦЕ

Unsplash

Американци најавили објаву Пентагоновог извештаја о НЛО-има: Многи ће остати разочарани”.

Неидентификовани летећи објекти (НЛО) опет су постали тема јавних расправа, 75 година након случаја Розвел. Пентагон је најавио да ће ускоро објавити извештај у вези са Програмом идентификације напредне ваздушне претње, што је подстакло велико интересовање јавности. Томе су придонеле изјаве бившег шефа тог програма Луиса Елизонда.Прилично смо ујерени да имамо посла с технологијом која је неколико генерација испред онога што сматрамо технологијом следеће генерације”, изјавио је недавно Елизондо.

Градић чудних догађаја

Најава објаве тог извештаја стигла је и до Тодмордена, градића на северу Енглеске. То место с 15 хиљада становника познато је због бројних необјашњивих догађаја и наводно виђених НЛО-а, због чега га називају енглеским Розвелом”. Уфолог Колин Лајал, који живи у Тодмордену и предводи локално друштво уфолога, основано 2016. године, након што је довршио дело под називом Landmark Event које описује необична збивања у околини градића пре, током и након случаја Алана Годфрија, пише „Гардијан”.


(
Screenshot/YouTube)

Алан Годфри, бивши полицајац и становник Тодмордена, тврдио је да су га ванземаљци отели 1980. док је истраживао мистериозну смрт Зигмунда Адамског, 56-годишњег рудара који је пронађен на гомили угља месецима пре Годфријеве отмице. Годфри је постао локална звезда након што је 2017. објавио књигу Ко су или шта су они”?

„Не мислим да ћемо добити било какве одговоре на питања, већ да ће извештај Пентагона утврдити чињеницу да се ради о стварима које постоје и више нису предмет спрдње”, сматра Стив Мера, власник магазина „Феномени”.

Удружење уфолога из Тодмордена сада добија светску пажњу. Повезаност Тодмордена и НЛО-а увек ће постојати и то је сјајно јер га то чини јединственим”, сматра Лајал. Ту наводну отмицу Годфрија он је назвао једном од прекретница у истраживању НЛО-а. Лајал и његове колеге уфолози се сваке седмице састају у локалном пабу, зависно од тога колико им то допусте мере. На тим окупљањима људи могу научити више о НЛО-има.У крајњем се ради о просветљењу. На таквим окупљањима не размишљају сви о НЛО-има као о летећим тањирима с других планета”, сматра Лајал. Најава Пентагоновог изештаја изазвала је и одређене препирке у НЛО круговима последњих седмице.

Гери Хезелтајн, истраживач и бивши детектив из Холмфирта, покренуо је Међународну коалицију за ванземаљска истраживања да би координисао глобални одговор на најављени извештај.Било да се то догоди за десет дана или десет година, потврда постојања ванземаљског живота долази и то ће изазвати велики шок”, казао је Хезелтајн. Он се сусрео са Елизондом пре покретања своје међународне коалиције и рекао да му је бивши директор Пентагоновог програма дао подршку.

„Елизондо је много пута рекао да је на видео-снимцима високе резолуције видео неидентифициране летеће објекте које су снимили пилоти америчке Ратне морнарице. Где су ти снимци? Желим да видим главне особе како врше притисак на владу да све то објави. Ако се нема шта сакрити, у чему је онда проблем?” пита се Гери Хезелтајн.

И даље влада опрез

Други стручњаци су, ипак, опрезнији. Стив Мера, власник и директор магазина „Феномени”, најчитанијег о НЛО-има у Великој Британији, позива на опрез и очекује да извештај неће имати знатнији утицај од текста „Њујорк тајмса из децембра 2017, који тада није понудио никакве конкретне доказе о постојању НЛО-а.Не мислим да ћемо добити било какве одговоре на питања, већ да ће извештај Пентагона утврдити чињеницу да се ради о стварима које постоје и више нису предмет спрдње”, сматра Мера.

Доктор Дејвид Кларк, главни истраживач са Универзитета Шефилд Халлм и саоснивач Центра за савремене легенде, тврди да ће људи који очекују да ће извештај потврдити њихове идеје о ванземаљцима остати разочарани.НЛО-и су, заправо, само модерна манифестација жеље да постоји виша сила. Места попут Тодмордена имају дугогодишњу традицију људи који виде необична сетла, губе време или их отимају виле”, истиче Кларк.

Еш Елис је у мају прошле године основао групу за истраживање НЛО-а на „Фејсбуку у енглеској области Северозапад, која је у међувремену нарасла за готово 500 чланова.Сви причају о том извештају и с нестрпљењем чекамо његово објављивање”, рекао је Елис. Према писању „Гардијана”, Елис тврди да је ове године у Великој Британији до сада било 165 НЛО-а.Назвали су ме лудаком, теоретичаром завере, али то се сада догађа јеђе. Kад је америчка влада рекла да су НЛО-и стварни, то је био заиста велик догађај”, закључио је он.

(Извор Индекс)

О аутору

Stanko

Оставите коментар