ЗОВ БУДУЋНОСТИ

„ЦЕПТЕРОВ” СВЕТСКИ СЈАЈ

Илустрација

Илустрација

Компанија „Цептер интернешенел (Zepter International), чија је мисија очување здравља и лепоте уз слоган „Живи боље – живи дуже, успешно се представила у Дубаију, Уједињеним арапским емиратима, и то чак два пута током протеклa три месеца, учествујући на два најзнаменитија међународна догађаја: Светској изложби (Dubai Expo) и Арапском конгресу здравља (Arab Health).

Ексклузивно


МА
Оља Лопушански

И један и други свечано је отворио његово височанство шеик Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, престолонаследник Дубаија и председавајући Извршног већа земље.

(www.arabhealthonline.com)

Арапски конгрес здравља је изложба најсавременијих медицинских уређаја на Блиском истоку, акредитованих од стране CME (Continuous Medical Education), која је одржана 2427. јануара 2022. године, у Светском трговинском центру у Дубаију. Инспиративне теме, као што су „Уједињени бизнисом, водећи индустрију напред и Повежи се са иновацијамато мења лице дијагностике, привукле су више од 60.000 посетилаца из целог света.

Више од 3.500 излагача из преко 60 земаља представило је своје најновије иновације и технологије, допуњујући више од 550 регионалних и међународних говорника који су одржали надахнута научна предавања. Компанија „Цептер је својим излагањима још једном потврдила лидерску позицију када су у питању иновације из заустављања старења (anti-ageing), превенције и третирања многобројних обољења. Рабија Аднан, новинар и предузетник Dubai Expo News International-a, (Rabbiya Adnan), представила нас је у најлепшем могућем светлу: „Овде излажу искључиво врхунски међународни брендови. Хајде да поразговарамо с једним од најбољих брендова на конгресу!

Главна тема Dubai Expo-a, Повезивање умова, стварање будућности (Connecting Minds, Creating the Future), у потпуности одговара концепту наше компаније, чији научни тим, на челу с проф. др Ђуром Коругом, лансира револуционарне иновације из области нанотехнологије за лечење, профилаксу и anti-ageing. Захваљујући употреби Нобеловом наградом овеначених нанотехнолошких својстава фулерена C60, патентирана оптика Bioptron, за разлику од обичних сочива, израђена је помоћу висококвалитетне швајцарске технологије кoja je освојила бројне престижне међународне награде. Фулеренски C60 комплекс са оксидима метала, интегрисаним у матрицу оптичких слојева, генерише хиперполаризовану (Bioptron медицински уређај) и хиперхармонизовану светлост (Hyperlight Eyewear наочаре) које ревитализују комплетан организам, чувајући здравље, одржавајући младост и негујући лепоту.

(Hyperlight Eyewear наочаре)

За потребе ове посебне прилике, компанија „Цептер се премијерно представила, заједно са „Златарном Цеље (Zepter International & Zlatarna Celje), чији неприкосновени квалитет доминира на тржишту већ 170 година! Поменуте компаније примењују најсавременија нанотехнолошка сазнања, уткана у производе који су јединствени у свету. Презентована је ексклузивна колекција чак четири производа, с фулереном C60 и lyo gold нанозлатом nAu, револуционарна научна иновација која да омогућава да останемо здрави и лепи, а самим тим да живимо боље и дуже:

1) Hyperlight Fluid Fusion с фулереном C60 и nAu (nAu@3HFWC);

2) LaDanza, с фулереном C60 и nAu (nAu@3HFWC);

3) Hyperlight Eyewear наочаре, с фулереном C60 и nAu (нанофотонска фулеренска сочива с нанозлатом) и

4) Hyperlight Optics, с фулереном C60 са nAu (нанофотонска фулеренска сочива с нанозлатом, за Bioptron медицински уређај).

Студије „Златарне Цеље ослањају се на светску научну литературу, указујући на значај нанозлата у многобројним аспектима: козметици (anti-ageing), биомедицини (превенција и лечење) и дијагностици. Анализирано на атомској резолуцији, nAu потврђује своју кубно-кристалну структуру која поседује веома висок степен биокомпатибиланости и кореспондира биоструктурама. Управо оваква структура представља суштинску разлику у односу на обично злато које има велику запремину у односу на површину.

Hасупрот томе, нанозлато има велику површину у односу на запремину, пружајући потпуно другачија својства од обичног злата, као што је површинска плазмонска резонанца путем које је могуће претварање Au енергије и информације, те пренос на биоструктуре и њихова хармонизација. У синергији с фулереном C60, у потпуности се остварује системски ефекат на људски организам. Фулерен C60 и његови деривати поседују јединствену молекуларну архитектуру која одговара конформационом статусу биоструктура. Путем резонанце преноси се енергија и информација овог чудесног молекула који је константна, савршена и идеална енергетско-информациона структура, те долази до регенерације организма на квантном новоу.

Тестирање La Danza креме против старења коже: нанозлато у комбинацији с три пута хидроксилованим фулеренским воденим комплексом (Hyper Harmonized Hydroxylated Fullerene Water Complex 3HFWC) показало је значајно побољшање квалитета колагена у ткиву, у вредности од 45,7% у поређењу с неутралном базом креме. То је доказано средство за ултимативно подмлађивање коже: 1. антиоксиданс, 2. антибактерицидан, 3. појачана производња колагена, 4. хидратација, 5. UV заштита.

Предавања компаније „Цептер у вези с најновијим и најсавременијим нанотехнолошким достигнућима наишла су на фантастичан пријем публике на Светској изложби у Дубаију. Резултате биолошких и медицинских истраживања и студије случаја представили су др Ребекa Рудолф, ванредни професор, стручњак за технологију нанозлата и њене ефекте на људску биологију, МА Зорана Јовић, мернaџер нанокозметике ТФТ центра и МА Ољa Лопушански, директор „Биоптрона за Холандију.

Др Данијела Митровић, „Цептер Антонио Рафаеле, главникомерцијални директор.

(Илустрација: „Цептеров тим у Дубаију (слева на десно): Зорана Јовић, Татјана Мијушковић, Милисав Јанковић, Ива Алексић и Оља Лопушански).

О аутору

Stanko

1 коментар

  • Veoma zanimljiv prikaz, čestitam kompaniji Cepter na velikom uspehu jer je predstavila i srpsku pamet na Svetskoj izložbi. Šteta je što domaća glasila, izuzev Galaksije, nisu ništa deo sada objavila u vezi sa ovim istraživanjima i dostignućima.

Оставите коментар