?> ЦРНА МАЧКА У АВИОНУ | Galaksija Nova
ТАКНУТО ЋАКНУТО

ЦРНА МАЧКА У АВИОНУ

Урокљив поглед (Википедија)

У школи су наставници непрекидно упозоравали да се клоните празноверја. Сетите се само несрећног брја 13, а црне мачке која је прошла испред вас. Да ли је то било потребно? А тек спортисти имају своје свакојаке обреде уочи надметања, важних или неважних. Ни у сну их не можете одговорити да се тога окану.

Скорашње истраживање показује да је четвртина Американаца празноверна. Психолози су установили да такви појединци налазе везу иземђу догађаја који се понављају. Зато се многи осећају мање нервозним и угроженим, чини им се да поседују контролу. Празноверица је посебно уочљива у ратним сукобима и економским кризама.

У другом испитивању 13 одсто учесника је изјавило да никада не би одсели на 13. спрату неког хотела, а девет посто да би сместа затражили другу собу. Због тога су две познате авиокомпаније, „Ер Франс и „Луфтханза, укинуле 13. ред седишта. Потоња је, чак, изоставила и 17. ред, јер је у Италнији и Бразилу то баксузан број.

А шта ћемо са црном мачком? Одлуичите сами да ли ћете наставити да ходате тим плочником  или улицом или ћете се вратити натраг и изабрати нову путању кретања.

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар