МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ДАН МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

Татјана Матић говори на свечаности (МГ)

Татјана Матић говори на свечаности (МГ)

У уторак, 19. септембра 2017. године, ученици и колектив Математичке гимназије прославили су Дан школе. Свечана академија је одржана у Руском дому. Присутнима су се обратили директор Срђан Огњановић и госпођа Татјана Матић, државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Станко Стојиљковић и мр Срђан Огњановић (МГ)

Ове године су први пут уручене  захвалнице онима који помажу рад МГ и подижу њен углед. Захвалнице су уручене: Драшку Стојановићу, професору математике из Основне школе „Бранко Ћопић”, Наталији Синановић, новинарки РТС-а, Станку Стојиљковићу, новинару „Политике” и Алекси Милојевићу, ученику трећег разреда Математичке гимназије. Поводом одласка у пензију уручен је поклон проф. др Зорану Каделбургу.

У музичком делу програма учествовали су ученици Вук Оваскаинен и Данило Марјановић. На крају, гости су  поздравили двадесет седам ученика који су освојили медаље на међународним олимпијадама у школској 2016/2017. години. Након официјалног дела академије ученици МГ су извели представу “Лајање на звезде”, рађену по мотивима истоименог романа Милована Витезовић. Представу је припремала професор Јелена Нововић.

(Извор МГ)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар