MEĐU IZMEĐU

DANI MLADIH INŽENJERA

223 pregleda
Ilustracija

Jubilarnu petnaestu godinu zaredom, Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd organizuje Beogradske dane inženjera – EBEC Beograd 2022”, koji će se održati od 24. do 27. marta.

Program se sastoji iz dva dela, takmičarskog i edukativnog. U takmičarskom delu biće održana lokalna runda BEST-ovog evropskog inženjerskog takmičenja, a pobednici će dobiti priliku da se takmiče u regionalnoj i finalnoj rundi. Takmičenje EBEC Beograd namenjeno je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Takmičenje je timskog karaktera i obuhvata dve kategorije: studiju slučaja i od ove godine prvi put – inovativni dizajn.

Inovativni dizajn je kategorija u kojoj se od timova zahteva da osmisle uređaj, odnosno tehnologiju kojom se na najefikasniji način može rešiti problem na zadatu temu, a zatim das to prezentuju stručnom žiriju. U kategoriji studija slučaja zadatak timova je da osmisle i prezentuju rešenje zadatog inženjersko-menadžerskog problema koje ocenjuje žiri. Najbolji timovi iz obe kategorije kvalifikuju se za učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Alpe–Balkan, koja će se održati u Mariboru. Pobednici ove runde obezbeđuju plasman u finalnu rundu – EBEC Final, koja će biti održana u Zagrebu.

Pored lokalne runde EBEC takmičenja, Beogradski dani inženjera studentima nude i raznovrsne radionice za razvijanje ličnih veština, interakciju s predstavnicima kompanija i Sajam inovacija. Beogradski dani inženjera imaju za cilj da se među studentima učesnicima razviju timski duh i zdrava takmičarska atmosfera i ispolje kreativnost i fleksibilnost – veštine koje će im koristiti u daljem radu.„Ovo je jubilarna 15. godina otkako EBEC okuplja ambiciozne, mlade studente, koji svoje prve inženjerske korake žele da načine na našem takmičenju. EBEC im pomaže da steknu nove veštine i razmene iskustva, unaprede i praktično primene svoje inženjersko znanje. Dolaskom nove kategorije takmičarima se pruža širi spektar mogućnosti da usavrše svoje sposobnosti i bolje se pripreme za svoje buduće zvanje. Kroz zabavu i nova prijateljstva ,Beogradski dani inženjera’ predstavljaju poseban izazov, kako za takmičare, tako i za našu studentsku organizaciju”, kaže Irena Ranđelović, glavni organizator 15. EBEC-a

Prijave za učešće na Beogradskim danima inženjera” primaju se od 28. februara do 13. marta na sajtu ebec.best.rs.BEST (Board of European Students of Technology)okuplja studente inženjerskih usmerenja sa 90 univerziteta iz 32 zemlje Evrope. Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd je nevladina, neprofitna i apolitična studentska organizacija. BEST Beograd je kroz svoje aktivnosti omogućio da više od 1.500 studenata Univerziteta u Beogradu poseti edukativne i kulturne programe širom Evrope i da više od 2.000 evropskih studenata upozna Beograd.

O autoru

administrator

Ostavite komentar