ТАКНУТО ЋАКНУТО

И ВУК, И ЛАВ, И ЧОВЕК

Мачак Виво

Делом вук, делом лав, делом човек – какво је то створење? Трогодишњи мачак Виво из Кине, стекао је на хиљаде обожаватеља на друштвеним мрежама, пошто је описан као мачак који је делом вук, делом лав, делом – човек. О мачку на налозима на друштвеним мрежама пише и то да изгледа „као члан краљевске породице“, због свог величанственог и елегантног изгледа, у комбинацији са величанственом гривом и дугим разнобојним крзном. Виво поседује и специфичан поглед, о чему се на друштвеним мрежама воде дуге полемике.

Славни мачак, припада раси Мејн Кун. Једна је од највећих раса мачака, која је, верује се, настала на северноамеричком континенту и симбол је америчке државе Мејн. У тој држави ове мачке су посебно поштоване јер су врло прилагодљиве и поседују способност да преживе и најоштрије зиме. Могу достићи тежину до 8,2 килограма, и дужину тела до 120 сантиметара.

Какав поглед

Њихово густо крзно отпорно је на воду а дугачак и бујан реп, увију око главе што их штити од ветра и хладноћа. Шапе су им велике а на њима расте и доста густог крзна, које такође пружа додатну топлоту и омогућава лакше кретање по леду и снегу. Када је реч о Виву, на основу фотографија које су већ стекле огромну популарност, стиче се утисак да је делом лав због бујне гриве, делом вук, због специфичног погледа, а делом човек – вероватно због сналажљивости и фантастичне вештине прилагођавања.

(Извор РТС)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар