TAKNUTO ĆAKNUTO

I VUK, I LAV, I ČOVEK

848 pregleda

Delom vuk, delom lav, delom čovek – kakvo je to stvorenje? Trogodišnji mačak Vivo iz Kine, stekao je na hiljade obožavatelja na društvenim mrežama, pošto je opisan kao mačak koji je delom vuk, delom lav, delom – čovek. O mačku na nalozima na društvenim mrežama piše i to da izgleda „kao član kraljevske porodice“, zbog svog veličanstvenog i elegantnog izgleda, u kombinaciji sa veličanstvenom grivom i dugim raznobojnim krznom. Vivo poseduje i specifičan pogled, o čemu se na društvenim mrežama vode duge polemike.

Slavni mačak, pripada rasi Mejn Kun. Jedna je od najvećih rasa mačaka, koja je, veruje se, nastala na severnoameričkom kontinentu i simbol je američke države Mejn. U toj državi ove mačke su posebno poštovane jer su vrlo prilagodljive i poseduju sposobnost da prežive i najoštrije zime. Mogu dostići težinu do 8,2 kilograma, i dužinu tela do 120 santimetara.

Kakav pogled

Njihovo gusto krzno otporno je na vodu a dugačak i bujan rep, uviju oko glave što ih štiti od vetra i hladnoća. Šape su im velike a na njima raste i dosta gustog krzna, koje takođe pruža dodatnu toplotu i omogućava lakše kretanje po ledu i snegu. Kada je reč o Vivu, na osnovu fotografija koje su već stekle ogromnu popularnost, stiče se utisak da je delom lav zbog bujne grive, delom vuk, zbog specifičnog pogleda, a delom čovek – verovatno zbog snalažljivosti i fantastične veštine prilagođavanja.

(Izvor RTS)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar