АРГУСОВ ПОГЛЕД

ИЗМИШЉЕНО ЗАГРЕВАЊЕ

Несумњив доказ.

Осамдеетих година прошлог века, у време 22. соларног циклуса, измишљено је глобално загревање. Горњи дијаграм показује зашто.

Мр Милан Т. Стеванчевић

Не знам шта ће сада да кажу овдашњи метеоролози заговорници измишљеног глобалног загревања и брзих климатских промена када се цела наука окреће према Сунцу и хелиоцентричном научном приступу, а они и даље заговарају геоцентричне Аристотелове заблуде. Докле?

Дакле, пророци, видовњаци и подобни метеоролози плашили су народ разним пошастима осамдестих година прошлог века. Тврдили су да ће се после 2000. године у Србији гајити само банане, да ће до 2000. године због високе температуре сви овдашњи виногради бити уништени, да ће се винова лоза садити само на планинама.

Прегрејана землја (Википедија)

И да ће кише престати да падајуа а да ће услед глобалног загревања зиме бити све хладније. Гововорили су да ће, због топљења ледника, Лондон 2000. године бити два метра под водом. И да ће „озонске рупе” уништити људску цивилизацију 2010. године итд.

Ако коза лаже рог не лаже. Све ово је написано и објављено у штампи и електронским медијима, лако се може проверити. На сву срећу српски парадајз, једини у Европи, и даље мирише.

Нажалост, овдашњи пророци и видовњаци и даље опстају, а њихова „научна” тумачења важе. Само се датум променио: најновије пророчаство гласи да ће Лондон бити под водом 2150. године.

Некада су прорицали на десет година, па смо лако проверавали. Сада су „паметнији”, проричу на 100 и више година када у једном нарашрају не можемо да проверимо. Ето, досетили се. На сву срећу, глупост остаје вечита и лако се препознаје, а математика је и даље сурова наука.

О аутору

Станко Стојиљковић

1 коментар

Оставите коментар