МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЛЕТЕЋИ АУТО „КАЛАШЊИКОВ”

Ускоро полеће (Википедија)

Ускоро полеће (Википедија)

Руски концерн „Kалашњиков” објавио је на свом званичном сајту видео снимак на коме је представљен концепт летећег аутомобила који су развили конструктори ове куће. Апарат је опремљен са осам пропелера који су смештени по ободу летелице, а раде на акумулатор. Уз помоћ елиса аутомобил може да подигне у ваздух једну одраслу особу. Правац кретања регулише се помоћу џојстика који се налази испред седишта возача.

Из концерна поручују да практичну демонстрацију „летећег аутомобила” планирају у најскоријој будућности. „Kонструкција је засад у фази тестирања. Укоро ћемо приредити практичну демонстрацију апарата”, изјавила је директорка за комуникације Софија Иванова.

Судећи по спољашњем изгледу летелице може се претпоставити да је њена основна намена превоз људи, пишу медији. Осим тога машина сличне конструкције може да се користи и у великим индустријским предузећима за превоз терета мањих димензија.

Руководилац престоничког департмана за науку, индустријску политику и предузетништво Алексеј Фурсин летос је саопштио да једна московска компанија ради на пројектовању ваздушног таксија и летећег мотоцикла.

(Извор Восток)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар