MEĐU IZMEĐU

NAJLUKSUZNIJI TOALET

232 pregleda
Ilustracija (Pixabay)

Kao glavna inspiracija za dizajn javnog toaleta koji se nalazi na šestom spratu tržnog centra u Kini poslužili su proleće i priroda.Kada su javni toaleti u pitanju, prva pomisao je da treba da budu jednostavni i praktični. Međutim, kada je novi toalet u tržnom centru Deji Plaza u Kini u pitanju, njegovi dizajneri su rešili da bude sve samo ne to. Umesto belih pločica i prostora bez preterano detalja, oni su unutrašnjost ispunili luksuznim detaljima, biljkama i prostorom za odmor.

„Ovaj projekat smo osmislili u nadi da ćemo odati počast proleću, u trenutku kada se suočavamo sa ekološkom krizom”, rekao je Li Sjang, vodeći dizajner i osnivač kompanije H-Living” iz Šangaja. On dodaje da je inspiraciju crpeo iz prirode, a cveće, biljke i insekte je pretvorio u apstraktne oblike da bi ukrasio unutrašnjost. Počevši od plafona sa pozlatom koji treba da asocira na pčele, do belih biljaka koje izviru iz fontane u centralnom delu prostorije i crno-belih oblika na podu koji podsećaju na krila leptira, svaki detalj je posebno osmišljen da bi posetiocima pružio nezaboravno iskustvo.

Tim dizajnera je, takođe, koristio upadljive zelene tapete – prekrivene zlatnim premazom, ali i palme, biljke i rasvetu koja podseća na cvetove koji se penju uz zidove toaleta kao puzavice. Pored dela u kojem posetioci mogu da se istuširaju, gostima je na raspolaganju i dnevna soba sa sofama koje odaju utisak rascvetalog cveća. Dok su zeleni mermerni lavaboi inspirisani fontanama, smešteni u blizini dela koji je namenjen deci i medicinskom osoblju.

(Nacionalna geografija)

O autoru

administrator

Ostavite komentar