?> ПРЕДЛАЖЕ НОБЕЛOВЦЕ | Galaksija Nova
МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПРЕДЛАЖЕ НОБЕЛOВЦЕ

Миодраг Стојковић (Твитер)

Генетичар Стојковић биће део групе која кандидује научнике за Нобелову награду.

 Лесковчанин Миодраг Стојковић, један од најпризнатијих српских генетичара, биће део групе која ће кандидовати научнике за Нобелову награду у области медицине, пренео је портал Јужне вести. Позив је Стојковићу стигао од Нобелове скупштине Kаролинска унверзитета, а како је написао на свом Твитер налогу, част му је да поново учествује у раду групе која ће кандидовати научнике.

„Велика је част и ове године бити део научне популације која предлаже кандидате за Нобелову награду из области медицине/физиологије. Наука покреће људе, људи покрећу науку. Апсолутно”, написао је Стојковић.Миодраг Стојковић један је од најпризнатијих српских генетичара.

Дипломирао је на Ветеринарском факултету у Београду, а докторирао 1996. године на Ветеринарском факултету у Минхену у области ембриологије и биотехнологије. Стојковић је Србију напустио у августу прошле године, а тренутно ради на Харвард универзитету на који је отишао јер је, како је казао, „гладан науке и комуникације са људима који га неће попреко гледати јер навија за друге”.

Један је од првих научника у Европи који заједно са проф. Екхардом Волфом и др Валеријем Захарченком почиње интензивно да се бави клонирањем домаћих животиња. Оснивач је специјалне болнице за лечење стерилитета Спебо у Лесковцу.

(Извор Бета)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар