МЕЂУ ИЗМЕЂУ

РАФ БЛИСТАО У ХАКАТОНУ

Прво место (РАФ)

У финалу је учествовало шест тимова, од тога су половину чинили студенти Рачунарског факултета у Београду: један је освојио прво, а други друго место. 

Студенти Рачунарског факултета у Београду заблистали су на такмичењу Хакатон, одржаном 23. и 24. марта на Факултету организационих наука у Београду. Тема шестог по реду надметања била је „Безбедност у великим градовима”. Након 24 сата колико су имали за реализацију својих софтверских решења, студенти Рачунарског факултета у Београду извојевали су апсолутну победу освојивши и прво и друго место. 

Прво место освојио је тим GitGud,
који чине студенти прве и друге године:
Павле Прица, Андрија Милојевић, Павле
Галантић и Илија Павловић.

У финалу је учествовало шест тимова, од тога су половину чинили студенти Рачунарског факултета: један је освојио прво, а други друго место. Прво место освојио је тим GitGud, који чине студенти прве и друге године: Павле Прица, Андрија Милојевић, Павле Галантић и Илија Павловић. Решење ових младих програмера ослања се на растући проблем загађености градова. Њихова идеја је да мапа из апликације испланира руту којом би корисник могао ићи, а да се при том најмање изложи загађености. Уз то апликација мотивише корисника да пази на околину, уштеди и допринесе на свој начин.

Друго место (РАФ)

Друго место освојио је тим RAFX, а чине га студенти треће године: Бранко Фулурија, Михаило Вигњевић, Милош Милуновић и Вања Пауновић. Решење овог тима је chatbot који корисницима пружа информације о распрострањености алергена у ваздуху уз помоћ интерактивне мапе. Обзиром да овакве информације нису доступне у реалном времену, систем користи машинско учење да претпостави концентрацију алергена у ваздуху.

 Трећи тим који је учествовао у финалу зове се NKB, у чијем су саставу: Немања Бадњаревић, Никола Димитријевић, Ђорђе Ђелић и Милош Станковић. Њихово решење је wеб апликација за real time визуелизацију информација о концентрацији полена у ваздуху и загађења ваздуха коришћењем вишеструке линеарне регресије, тренутне вредности о температури и временским условима. Она, такође, упозорава на нагле промене временских услова и предстојеће непогоде.

(Извор РАФ)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар