Без категорије

РЕЦИТЕ САЛУ: ЗБОГОМ!

Pixabay

Pixabay

Четири напитка која га топе на стомаку.

Пића пуна калорија и шећера могу прилично да допринесу стварању сала на стомаку. Стручњаци препоручују неколико напитака која могу да убрзају топљење сала у том за многе проблематичном делу тела.

Пића без калорија: Зашећерена пића пуна су калорија и могу да повисе шећер у крви као и количину сала на стомаку. С друге стране, напици без калорија могу да допринесу топљењу сала на стомаку. Најбоље такво пиће свакако је вода, а студије сугеришу да повећањем количине воде коју пијете у току дана, можете да убрзате метаболизам, па тело може ефикасније да сагорева масти.

Зелени чај: садржи кофеин и катекине, биоактивне биљне спојеве. „Ове две компоненте могу да повећају оксидацију сала, односно убрзају његово сагоревање. Ипак, испијање зеленог чаја неће магично да отопи сво сало са стомака, али може да помогне, каже нутрициониста Ракел Дикман.

Црни чај: Ако не волите горак укус зеленог чаја, ту је црни чај. Богат је фалвоноидима и здрав за срце, па може да помогне при снижавању крвног притиска. Ти исти флавоноиди играју велику улогу и у редукцији сала на стомаку.

Кафа: Конзумирање пића која садрже кофеин, попут кафе, показало се као ефикасан начин за супресију апетита код појединих људи. То може да смањи дневни унос калорија, а самим тим и сало на стомаку. Део истраживања показао је да кофеин стимулише термогенезу, процес који наше тело подстиче да производи више топлоте и сагорева више калорија, пренео је портал „Кликс.

(Извор Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар