МЕЂУ ИЗМЕЂУ

САВРШЕНА ГОДИНА БРАКА

Unsplash

Unsplash

Свака особа је различита и има различито схватање када је право време за брак, међутим научници тврде да су открили које године су идеалне за удају или женидбу. Према научницима Тому Грифитсу и Брајану Кристијану, ауторима књиге Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions, најбољи тренутак за ступање у брак је 26 година. Према њиховој претпоставци, након што довршите 37 одсто нечега у задатом временском оквиру, тада сте досегли савршену тачку у којој морате одлучити.

„Ако просечна особа тражи савршеног партнера у раздобљу између 18 и 40 година, онда је 26 идеално време, јер је то 37 посто задатог временског рока од 22 године, објаснили су. Уколико сте млађи или старији од 26 година приликом ступања у брак, превише ћете се свађати и брак вам неће бити функционалан.

Социолог са Универзитета Јута Николас Х. Волфингер не слаже се са овим, најбоље време за ступање у брак да би се избегао развод јесте између 28 и 32 године, што је више од 45 посто задатог временског рока од 22 године. Наравно, правило од 37 посто није савршено јер заправо не узима у обзир то да се укуси особе могу променити између 18 и 40 година и да у каснијим годинама можда траже нешто друго од партнера у односу на то кад су били млађи.

(Извор Директно)

О аутору

Stanko

Оставите коментар