MEĐU IZMEĐU

SAVRŠENA GODINA BRAKA

148 pregleda
Unsplash

Svaka osoba je različita i ima različito shvatanje kada je pravo vreme za brak, međutim naučnici tvrde da su otkrili koje godine su idealne za udaju ili ženidbu.Prema naučnicima Tomu Grifitsu i Brajanu Kristijanu, autorima knjige Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions, najbolji trenutak za stupanje u brak je 26 godina. Prema njihovoj pretpostavci, nakon što dovršite 37 odsto nečega u zadatom vremenskom okviru, tada ste dosegli savršenu tačku u kojoj morate odlučiti.

„Ako prosečna osoba traži savršenog partnera u razdoblju između 18 i 40 godina, onda je 26 idealno vreme, jer je to 37 posto zadatog vremenskog roka od 22 godine, objasnili su. Ukoliko ste mlađi ili stariji od 26 godina prilikom stupanja u brak, previše ćete se svađati i brak vam neće biti funkcionalan.

Sociolog sa Univerziteta Juta Nikolas H. Volfinger ne slaže se sa ovim, najbolje vreme za stupanje u brak da bi se izbegao razvod jeste između 28 i 32 godine, što je više od 45 posto zadatog vremenskog roka od 22 godine.Naravno, pravilo od 37 posto nije savršeno jer zapravo ne uzima u obzir to da se ukusi osobe mogu promeniti između 18 i 40 godina i da u kasnijim godinama možda traže nešto drugo od partnera u odnosu na to kad su bili mlađi.

(Izvor Direktno)

O autoru

administrator

Ostavite komentar