МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ТАЈНА ЗМАЈЕВОГ ТРOУГЛА

Fotolia Topshots

Постоје приче како је велики монголски вођа Кублај-кан покушао да нападне Јапан још у 13. веку, али да је изгубио 40 хиљада људи управо у Змајевом троуглу.

Вражје море (јапански Ма-но Уми), познатије и по имену Змајев троугао, подручје је у Тихом океану око јапанске обале и острва Огасавара које укључује добар део Филипинског мора. Лежи тачно насупрот Бермудског троугла, па се сматра његовим панданом. Поврх свега. Пре неколико хиљада година Кинези су веровали да у том мору живи монументални змај који вуче бродове према дну како би нахранио своју глад. Не чуди стога што нестанак бродова у Вражјем мору данас многи приписују том митском бићу.

Постоје приче о томе како је велики монголски вођа Кублај-кан покушао напасти Јапан још у 13. веку, али изгубио је 40 хиљада људи управо у Змајевом троуглу. Ипак, најпознатија прича датира из 1952. године, када је нестао истраживачки брод Каио Мару бр. 5 с целом посадом од 31 особе. Истраживачи су испитивали активност подводног вулкана Мyојин-схо, те се никад нису вратили кући, преноси порта Б92. Према написима Чарлса Берлица из 1989. године у књизи The Dragon’s Triangle, јапанска војска је од 1952. године до 1954. године на овом подручју изгубила пет бродова с око 700 особа, због чега га је Јапанско министарство прогласило опасним на средини прошлог века.

Шта се с несталим људима и бродовима заиста догодило, никад није у потпуности разјашњено, а и у случају Бермудског троугла. Наука тврди да није у питању паранормална активност, већ постојање заробљених количина опасних гасова на морском дну. Тачније, реч је о налазиштима метанског клатрата који на температури вишој од 18 степени могу изазвати запањујућу експлозију и потопити бродове без икаквих остатака и доказа.

(Извор Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар