ZOV BUDUĆNOSTI

TESLIN TORUS U MONAKU

433 pregleda
Aleksandar Zverev i Filip Cepter

Noseći pametne naočare, na trkama formule 1 u Monte Karlu (F1 Grand Prix Monaco 2022), u kancelariji, na ulici, kod kuće osećate se bolje! Ali ne zaboravite: one su tek jedan aspektCepter filozofije šest stubovazdravlja. Da bisteostali u optimalnoj formi, treba da živite na holistički način. Pojam holistički potiče od grčke reči holos, što znači celina.

Hyperlight Eyewear su više od naočara. Utiču na mene da se

fokusiram osećam se bolje i živim bolje!

Aleksandar Zverev


Olja Lopu
šanski

Prvo pominjanje fraze „ti si ono što jedeš” potiče iz dela `Phisiologie du Gout, ou Medetations de Gastronomie Transcendante iz 1826. godine, u kojem je Antelm Brija-Savaren (Anthelme Brillat-Savarin) napisao: „Reci mi šta jedeš i ja ću ti reći ko si”.Kvalitetna ishrana je neophodna za dobro zdravlje. Štiti od mnogih hroničnih bolesti, kao što su kardiovaskularne, dijabetes i kancer. Unošenje raznovrsne hrane i konzumiranje manje šećera i zasićenih i industrijski proizvedenih transmasti od suštinskog su značaja za dobro zdravlje (wellbeing).

Sama priprema hrane je imperativ – kuvanje na visokoj temperaturi stvara kancerogene (PAH) i heterociklične amine (HCA). Ove supstance mogu povećati rizik od kancera menjajući DNK ćelije. Veća je verovatnoća da ćete hranu uništiti kada je skuvate na visokim temperaturama ili na otvorenom plamenu (roštilj). Nagorela hrana je povezana sa povećanim rizikom od karcinoma jajnika, bubrega i endometrijuma zbog povećanog nivoa akrilamida, hemikalije koju je SZO navela kao mogući rizik po ljudsko zdravlje. Međunarodna agencija za istraživanje kancera takođe klasifikuje akrilamid kao „verovatni ljudski karcinogen”.

Revoluciju u pripremi zdrave hrane je ranih devedesetih započeo Filip Cepter, predsednik kompanije Cepter internešenel. I to upravo sa Cook Art – revolucionarnom, specijalnom, patentiranom tehnologijom pomoću koje se pripremaju najzdravija jela na svetu. Ovakvi obroci ne sadrže toksine i zadovoljavaju sva naša čula i potrebe; boje duginog spektra ostaju intenzivne, te uživamo u lepoti kolorita onog što jedemo, a najvažnije je da nutrijenti u vidu minerala i vitamina ostaju očuvani. Organizam dobija neophodnu energiju koja nas osnažuje i revitalizuje.

Poslednjih 35 godina uz slogan Živi bolje, živi dužeCepter internešenel razvija i unapređuje svoju filozofiju zdravog zivota, utemeljujući je na šest stubova zdravlja: zdrava hrana, voda, vazduh, san, fizička aktivnost i svetlost. Pored Cook Art, razvijena je paleta proizvoda za prečišćavanje vazduha, vode, specijalni dušek za spavanje koji nas tokom sna leči i hiperharmonizovana svetlost koja regeneriše i lokalno i sistemski.

Šesti stub bio je predstavljen na Formula 1 Grand Prix of Monaco, jednom od najvažnijih i najprestižnijih automobilskih trka na svetu, čiji je glavni sponzor u protekle dve decenije upravo Filip Cepter. Blistav i glamurozan Monte Karlo, uz poznate ličnosti, sunčanu marinu i automobile koji jure ultra uskim uličnim krugom, prolazeći pored čuvenih znamenitosti poput kazina Monte Karla.

Jedinstven četvorodnevni događaj, obavijen adrenalinom, glamurom i prestižom, ove godine u fokus je stavio Hyperlight Eyewearnaočare – pronalazak poznatog srpskog naučnika dr Đure Koruge. Nanofotonsko fulerensko sočivo ovih naočara generiše hiperharmonizovanu svetlost polariton – za regeneraciju organizma na kvantnom nivou.

Promocija Hyperlight Eyewear pametnih naočara

Čudesni fuleren

Hyperlight Eyewear su patentirana tehnologija (Zepter patent: EP 3 469 406 B1) – kompleks molekula fulerena S60 sa oksidima metala, integrisanim u matricu optičkih slojeva. Bilo koja svetlost, i sunčeva i veštačka, koja prolazi kroz ovu hipersvetlosnu optiku (foton + eksciton), transformiše se u jedinstveno strukturisano hiperharmonizovani svetlosni kompleks, tzv. kvantnu hiperharmonizovanu svetlost (polariton – Teslin torus). Putem rezonance u interakciji s našim biostrukturama, ovakva strukturisana svetlost omogućuje hormonsku regulaciju optimizacije neuroregulatornih procesa sa sistemskim efektom.

Zašto nam je potreban polariton? Usled prirodnih procesa starenja ili bolesti, prirodno stanje u organizmu odnosno u biološkim strukturama postaje narušeno. Molekularna konformaciona stanja organizama su fenomeni kvantne medicine sa zahtevima za odgovarajućim energijama odnosno informacijama da bi se održalo dobro zdravlje ili izlečilo telo. Molekul ugljenika C60ili fuleren, čija je energija i informacija konstantna vrednost, savršena je energetsko-informaciona struktura i superiorni biorezonator. Njegova kvantna svojstva (rotira i tvistuje 18.000.000 puta u sekundi) i elektromagnetne osobine u potpunosti korespondiraju s ljudskim zdravim biostrukturama (kolagen, klatrin, mikrotubule, cilije i tako dalje). Prema rezonantnom principu, dolazi do interakcije fulerena i biostrukture, pa fuleren prevladava i prenosi svoja energetsko-informacione odlike poremećenoj biostrukturi, vraćajući je u stanje harmonije.

Elektromagnetno polje polaritona i mikroskopski prikaz štapićastih ćelija u oku

Prof. dr Đuro Koruga godinamaizučava i ispituje dejstvo polaritona na biostrukture. Koje su sve koristi odpolaritonske hiperharmonizovane svetlosti na organizam?

1.Poboljšava se mentalno zdravlje

Studije pokazuju da utiče na podizanje nivoa neurotransmitera gama-aminobuterne kiseline (GABA), odgovorne za komunikaciju moždanih ćelija i receptora u crevima, utičući na kvalitet čovekovog emocionalnog stanja – poboljšavajući raspoloženje. Ovaj neurotransmiter se dovodi u vezu sa „opuštenim načinom prihvatanja života”, kvalitetnim snom i smanjenom nervozom, anksioznošću i stresom.

Snižava se nivo hormona stresa (kortizol), a istovremeno povećava lučenje hormona lepog raspoloženja (endorfin, dopamin i serotonin). Održavanjem njihovih optimalnih nivoa stabilizuju se fiziološki procesi u mozgu i celokupnom organizmu. Rezultat je poboljšano raspoloženje i bolje učenje i pamćenje.

Harmonizuje se EEG (elektroencefalogram) signale u mozgu uspostavljajući optimalan odnos melatonina, regulišući cirkadijalni ritam. Obezbeđivanjem harmoničnog bioritma celokupan organizam se vraća u normalno zdravo stanje.Efekat je kvalitetniji i zdraviji san poboljšan učinak u dnevnim aktivnostima i smanjenje depresije.

2. Štite se oči od štetnog ultraljubičastog (UV) i visokoenergetskog plavog zračenja (HEV)

Naprezanje očiju usled svakodnevnog izlaganja veštačkoj (LED sijalice, neonska svetlost, elektronski uređaji – ekran kompjutera, mobilni telefon, tablet) i prirodnoj svetlosti (sunčeva svetlost UVA i UVB), ostavlja trajne štetne posledice ne samo na vid, već i na kompletan organizam, dovodeći ga u stanje konstantnog stresa. Za razliku od drugih naočara koje su osmišljene za zaštituod ultraljubičastog (UVA i UVB) i visokoenergetskog zračenja (HEV, high- energy visible light), Hyperlight Eyewear su jedine naočare koje transformišu svaku vrstu svetlosti, i prirodnog i veštačkog porekla, u spektar vidljive svetlosti koji je poželjan i zdrav, te čuvaju naše oči, a samim tim i organizam od nepotrebnog i nezdravog naprezanja (stresa). Na primer, digitalno naprezanje očiju Digital Eye Strain (DES), može da prouzrokuje mnoge bolesti kao što su katarakta i makularna degeneracija.

Noseći pametne naočare, na trkama u Monte Karlu, u kancelariji, na ulici, kod kuće osećaćete se bolje! Ali ne zaboravite: one su tek jedan aspektCepter filozofije šest stubovazdravlja. Da bisteostali u optimalnoj formi, treba da živite na holistički način. Pojam holistički potiče od grčke reči holos, što znači celina. Holistička medicina uključuje integraciju osnovnih aspekata životnog stila. Gledajte na svoj životni stil kao na veliku sliku-sčagalicu, sastavljenu od 6 delova6 stubova.Ako samo jedan deo te slike nedostaje, rizikujete da ugrozite svoje zdravlje. U ovim stresnim vremenima valjalo bi da živite na najzdraviji mogući način, uključujući svih 6 pilara zdravlja kompanije Zepter – da biste očuvali zdravlje, bili opušteniji, srećniji, produktivniji i zdraviji. Na kraju krajeva, u svakodnevnom životu dovoljan vam je samo polariton!Živite bolje, živtei duže!

Reference:

Dr Đuro Koruga, Hiperpolarizovana svetlost: osnove nanobiomeicinske fotonike, ZEPTER BOOK WORLD, Beograd, 2017

https://tftnanocenter.rs/journals

Informacije: https://www.facebook.com/hyperpolarized.light

(Olimpijski šampion u tenisu, Aleksandr Zverev, jeste brend ambasador HYPERLIGHT EYEWEAR naočara)

O autoru

administrator

Ostavite komentar