ЗОВ БУДУЋНОСТИ

ТЕСЛИН ТОРУС У МОНАКУ

Александар Зверев и Филип Цептер

Александар Зверев и Филип Цептер

Носећи паметне наочаре, на тркама формуле 1 у Монте Kарлу (F1 Grand Prix Monaco 2022), у канцеларији, на улици, код куће осећате се боље! Али не заборавите: оне су тек један аспект Цептер филозофије шест стубова здравља. Да бисте остали у оптималној форми, треба да живите на холистички начин. Појам холистички потиче од грчке речи holos, што значи целина.

Hyperlight Eyewear су више од наочара. Утичу на мене да се

фокусирам осећам се боље и живим боље!

Александар Зверев


Оља Лопу
шански

Прво помињање фразе „ти си оно што једеш” потиче из дела `Phisiologie du Gout, ou Medetations de Gastronomie Transcendante из 1826. године, у којем је Антелм Брија-Саварен (Anthelme Brillat-Savarin) написао: „Реци ми шта једеш и ја ћу ти рећи ко си”. Квалитетна исхрана је неопходна за добро здравље. Штити од многих хроничних болести, као што су кардиоваскуларне, дијабетес и канцер. Уношење разноврсне хране и конзумирање мање шећера и засићених и индустријски произведених трансмасти од суштинског су значаја за добро здравље (wellbeing).

Сама припрема хране је императив – кување на високој температури ствара канцерогене (PAH) и хетероцикличне амине (HCA). Ове супстанце могу повећати ризик од канцера мењајући ДНK ћелије. Већа је вероватноћа да ћете храну уништити када је скувате на високим температурама или на отвореном пламену (роштиљ). Нагорела храна је повезана са повећаним ризиком од карцинома јајника, бубрега и ендометријума због повећаног нивоа акриламида, хемикалије коју је СЗО навела као могући ризик по људско здравље. Међународна агенција за истраживање канцера такође класификује акриламид као „вероватни људски карциноген”.

Револуцију у припреми здраве хране је раних деведесетих започео Филип Цептер, председник компаније Цептер интернешенел. И то управо са Cook Art – револуционарном, специјалном, патентираном технологијом помоћу које се припремају најздравија јела на свету. Овакви оброци не садрже токсине и задовољавају сва наша чула и потребе; боје дугиног спектра остају интензивне, те уживамо у лепоти колорита оног што једемо, а најважније је да нутријенти у виду минерала и витамина остају очувани. Организам добија неопходну енергију која нас оснажује и ревитализује.

Последњих 35 година уз слоган Живи боље, живи дуже Цептер интернешенел развија и унапређује своју филозофију здравог зивота, утемељујући је на шест стубова здравља: здрава храна, вода, ваздух, сан, физичка активност и светлост. Поред Cook Art, развијена је палета производа за пречишћавање ваздуха, воде, специјални душек за спавање који нас током сна лечи и хиперхармонизована светлост која регенерише и локално и системски.

Шести стуб био је представљен на Formula 1 Grand Prix of Monaco, једном од најважнијих и најпрестижнијих аутомобилских трка на свету, чији је главни спонзор у протекле две деценије управо Филип Цептер. Блистав и гламурозан Монте Kарло, уз познате личности, сунчану марину и аутомобиле који јуре ултра уским уличним кругом, пролазећи поред чувених знаменитости попут казина Монте Kарла.

Јединствен четвородневни догађај, обавијен адреналином, гламуром и престижом, ове године у фокус је ставио Hyperlight Eyewear наочаре – проналазак познатог српског научника др Ђуре Kоруге. Нанофотонско фулеренско сочиво ових наочара генерише хиперхармонизовану светлост поларитон – за регенерацију организма на квантном нивоу.

Промоција Hyperlight Eyewear паметних наочара

Чудесни фулерен

Hyperlight Eyewear су патентирана технологија (Zepter patent: EP 3 469 406 B1) – комплекс молекула фулерена С60 са оксидима метала, интегрисаним у матрицу оптичких слојева. Било која светлост, и сунчева и вештачка, која пролази кроз ову хиперсветлосну оптику (фотон + ексцитон), трансформише се у јединствено структурисано хиперхармонизовани светлосни комплекс, тзв. квантну хиперхармонизовану светлост (поларитон – Теслин торус). Путем резонанце у интеракцији с нашим биоструктурама, оваква структурисана светлост омогућује хормонску регулацију оптимизације неурорегулаторних процеса са системским ефектом.

Зашто нам је потребан поларитон? Услед природних процеса старења или болести, природно стање у организму односно у биолошким структурама постаје нарушено. Молекуларна конформациона стања организама су феномени квантне медицине са захтевима за одговарајућим енергијама односно информацијама да би се одржало добро здравље или излечило тело. Молекул угљеника C60 или фулерен, чија је енергија и информација константна вредност, савршена је енергетско-информациона структура и супериорни биорезонатор. Његова квантна својства (ротира и твистује 18.000.000 пута у секунди) и електромагнетне особине у потпуности кореспондирају с људским здравим биоструктурама (колаген, клатрин, микротубуле, цилије и тако даље). Према резонантном принципу, долази до интеракције фулерена и биоструктуре, па фулерен превладава и преноси своја енергетско-информационе одлике поремећеној биоструктури, враћајући је у стање хармоније.

Електромагнетно поље поларитона и микроскопски приказ штапићастих ћелија у оку

Проф. др Ђуро Kоруга годинама изучава и испитује дејство поларитона на биоструктуре. Kоје су све користи од поларитонске хиперхармонизоване светлости на организам?

1. Побољшава се ментално здравље

Студије показују да утиче на подизање нивоа неуротрансмитера гама-аминобутерне киселине (GABA), одговорне за комуникацију можданих ћелија и рецептора у цревима, утичући на квалитет човековог емоционалног стања – побољшавајући расположење. Овај неуротрансмитер се доводи у везу са „опуштеним начином прихватања живота”, квалитетним сном и смањеном нервозом, анксиозношћу и стресом.

Снижава се ниво хормона стреса (кортизол), а истовремено повећава лучење хормона лепог расположења (ендорфин, допамин и серотонин). Одржавањем њихових оптималних нивоа стабилизују се физиолошки процеси у мозгу и целокупном организму. Резултат је побољшано расположење и боље учење и памћење.

Хармонизује се ЕЕG (електроенцефалограм) сигнале у мозгу успостављајући оптималан однос мелатонина, регулишући циркадијални ритам. Обезбеђивањем хармоничног биоритма целокупан организам се враћа у нормално здраво стање. Ефекат је квалитетнији и здравији сан побољшан учинак у дневним активностима и смањење депресије.

2. Штите се очи од штетног ултраљубичастог (UV) и високоенергетског плавог зрачења (HEV)

Напрезање очију услед свакодневног излагања вештачкој (LED сијалице, неонска светлост, електронски уређаји – екран компјутера, мобилни телефон, таблет) и природној светлости (сунчева светлост UVA и UVB), оставља трајне штетне последице не само на вид, већ и на комплетан организам, доводећи га у стање константног стреса. За разлику од других наочара које су осмишљене за заштиту од ултраљубичастог (UVA и UVB) и високоенергетског зрачења (HEV, high- energy visible light), Hyperlight Eyewear су једине наочаре које трансформишу сваку врсту светлости, и природног и вештачког порекла, у спектар видљиве светлости који је пожељан и здрав, те чувају наше очи, а самим тим и организам од непотребног и нездравог напрезања (стреса). На пример, дигитално напрезање очију Digital Eye Strain (DES), може да проузрокује многе болести као што су катаракта и макуларна дегенерација.

Носећи паметне наочаре, на тркама у Монте Kарлу, у канцеларији, на улици, код куће осећаћете се боље! Али не заборавите: оне су тек један аспект Цептер филозофије шест стубова здравља. Да бисте остали у оптималној форми, треба да живите на холистички начин. Појам холистички потиче од грчке речи holos, што значи целина. Холистичка медицина укључује интеграцију основних аспеката животног стила. Гледајте на свој животни стил као на велику слику-счагалицу, састављену од 6 делова6 стубова. Ако само један део те слике недостаје, ризикујете да угрозите своје здравље. У овим стресним временима ваљало би да живите на најздравији могући начин, укључујући свих 6 пилара здравља компаније Зептер – да бисте очували здравље, били опуштенији, срећнији, продуктивнији и здравији. На крају крајева, у свакодневном животу довољан вам је само поларитон! Живите боље, живтеи дуже!

Референце:

Др Ђуро Kоруга, Хиперполаризована светлост: основе нанобиомеицинске фотонике, ZEPTER BOOK WORLD, Београд, 2017

https://tftnanocenter.rs/journals

Информације: https://www.facebook.com/hyperpolarized.light

(Олимпијски шампион у тенису, Александр Зверев, јесте бренд амбасадор HYPERLIGHT EYEWEAR наочара)

О аутору

Stanko

Оставите коментар