МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПИЈТЕ САМО СОБНУ ВОДУ

275 pregleda

Зашто је важно да пијемо воду собне температуре током летњих врућина?

Kада су лети температуре изнад 30 степени Целзијуса, а ниво влажности висок, па не можете нормално да дишете, најрадије посегнете за чашом воде или неког напитка с пуно леда како бисте се расхладили. Можда бисте требали да будете опрезнији са ледом јер научници упозоравају да хладна вода заправо успорава хидратацију организма и да је на високим температурама најбоље пити воду односно напитке собне температуре јер њих организам брже апсорбује.

Уколико пијете хладна пића одмах након оброка, постоји велика могућност да се прехладите, чак и током летњих врућина. Kад стекнете навику конзумирања воде собне температуре, приметићете огромно побољшање када је пробава у питању и боље ћете се осећати током и након оброка.

Kонзумирање топлог чаја на температуре од 30 степени је многима незамисливо, али такође има својих предности. Топли напици ће подстаћи знојење и тако ће вас расхладити, али под једним условом – када ниво влаге у ваздуху није висок, заправо када је ваздух сув. Ефект ће бити још бољи ако носите одећу која не задржава влагу, односно која омогућава испаравање, а то је најчешће случај са одећом од природних материјала.

(Извор Н1)

О аутору

administrator

Оставите коментар