MEĐU IZMEĐU

TESLA NAJOBUHVATNIJE

184 pregleda

 

„Vulkan izdavaštvo” objavilo je dosad najobuhvatniju knjigu o Nikoli Tesli „Tesla – duh, delo, vizija”, u kojoj je autor dr Branimir Jovanović, koristeći temeljan pristup, prikazao delo i lik naučnika koji je promenio svet i osvetlio ga u najširem smislu. Prvo izdanje ove knjige ugledalo je svetlost dana 2002. godine u jednoj verziji, i ponovo 2013. godine u drugoj verziji.

U prvom delu knjige data je istorijska rekonstrukcija Tesline ličnosti i njegovog života. U drugom delu, Tesla je smešten u kontekst izabranih svetootačkih misli i pravoslavnog tumačenja filozofije istorije dr Žarka Vidovića. Na samom kraju, autor razmatra ključna pitanja koja se tiču odnosa pravoslavnih intelektualaca, s jedne strane, i agnostika i ateista, s druge strane.

Dragoceni deo trećeg izdanja ove knjige predstavljaju zapisi Nikole Tesle, preuzeti iz različitih pisama i njegovog dnevnika. U tim zapisima, pored izuzetnog intelektualnog potencijala, otkrivaju se duhovna širina i duševna dubina, kao i nesvakidašnja unutarnja snaga u neodstupanju od ideja i ciljeva koji su proisticali iz njegovih najdubljih uverenja.

I posle osam decenija od odlaska sa ovoga sveta, svedočimo stvarnosti u kojoj sva njegova postignuća čine svetlosni horizont ne samo celog sveta već sveukupnog čovečanstva. Upravo to potvrđuje njegovo stanovište da smrt ne predstavlja kraj, već da duh, delo i vizija najblistavijih umova jesu zalog za večnost. „Vulkan izdavaštvo” je objavilo još jednu knjigu istog autora o životu i delu velikog naučnika – „Teslin čudesni svet”. Knjiga koja ostavlja snažan utisak „Tesla – duh, delo, vizija” dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama „Vulkana” širom Srbije.

O autoru

administrator

Ostavite komentar