МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПЕВАЊЕ ПОД ТУШЕМ ЗДРАВО

298 pregleda

Сваки пети човек пева под тушем, показала је аустралијска студија. Без обзира какв су ваше вокалне способности, ова активност осим што усрећује има и здравствених добробити. Певање под тушем је здраво кажу научници и може да помогне да се осећамо боље.

Снижава крвни притисак

Певање делује смирујуће на наше тело и ум и може да помогне у нормализацији крвног притиска. Уједно смањује ниво кортизола, хормона који подиже шећер у крви и крвни притисак.

Побољшава имунолошки систем

Према речима научника, певање повећава имуноглобулин А који штити од инфекција.

Смањује стрес

Друго истраживање у Шведској показало је да певање делује смирујуће и може успорити рад срца. И помаже телу да ослободи окситоцин који може да подигне расположење и помогне код тескобе.

Може да ублажи бол

Наше физичко и психолошко здравље су повезани. Извођење омиљене песме може вас смирити и помоћи да се боље носите с болом. Певање, такође, подстиче ваше тело да ослобађа ендорфине и ублажава непријатне осећаје.

Помаже да останемо у форми

Kад певате, користите многе мишиће лица и врата. Друге вежбе не могу да допру до ових делова нашег тела, а певање под тушем је један од најлакших и најпријатнијих начина за одржавање форме ових мишића.

У купатилу глас звучи боље

Акустика под тушем чини га савршеним местом за певање. Плочице у купатилу не упијају звук, због чега ће се ваш глас дуже чути. Будући да је туш кабина обично мала, ваш глас ће звучати јаче и дубље, преноси Bright Side.

(Извор Н1)

О аутору

administrator

Оставите коментар