MEĐU IZMEĐU

ARHITEKTE AUTORITETI

186 pregleda

Četvrti međunarodni kongres „Održiva arhitektura – energetska efikasnost biće upriličen od 8. do 10. oktobra 2021. u Jugoslovenskoj kinoteci, sa svečanim otvaranjem prvog dana u 19 sati. Predviđena su predavanja, izložbe arhitekata i sponzora, radionice, tribine i konkurs Mikro EKO kuća 2021” za mlade arhitekte, dizajnere i pejzažne arhitekte do 30 godina i studente odgovarajućih fakulteta. Skup organizuju Udruženje Ekokult+ i magazin za eko arhitekturu i kulturu „EKO kuća, u saradnji s Arhitektonskim fakultetima u Beogradu, Zagrebu i Podgorici.

Kongres obuhvata predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata i radionice namenjene arhitektima, studentima, doktorantima i stručnjacima iz tangencijalnih oblasti i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke od 8. do 10. oktobra. U značajnim temama fokus je na održivom i ekološki i energetski efikasnom pristup u arhitekturi. uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja.

Predavači su autoriteti u ovim oblastima:Kate Gould (KATE GOULD GARDENS, Engleska, Dries Vens & Maarten Vanbelle (VENS VANBELLE, Belgija), Sonja Radović Jelovac (STUDIO SYNTHESIS, Crna Gora), Juri Troy (JURI TROY ARCHITECTS, Austrija), Saša Begović (3LHD, Hrvatska), Peter Kuczia (PETER KUCZIA, Nemačka), Aloša Dekleva (DEKLEVA GREGORIC ARCHITECTS, Slovenija), Mitesh Dixit (DOMAIN, SAD) Zoran Abadić (1X2STUDIO, Srbija) iFokke Moerel / MVRDV, Holandija).

Biće održane dve radionice:Kate Gould, poznati svetski pejzažni arhitekta i dizajner, dobitnica mnogobrojnih nagrada, iSaša Begović, arhitekta, urbanista, dizajner i profesor na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i osnivač prominentnog arhitektonskog studija 3LHD.

Više informacija na sajtu: www.congress-saee.com

O autoru

administrator

Ostavite komentar