MEĐU IZMEĐU

BOLJE UJUTRU NEGO UVEČE

259 pregleda
Shutterstock

Pranje kose čini se kao jednostavan zadatak, a većina to radi tokom večernje rutine jer tada ima više vremena za sušenje i stilizovanje.Iako mnogi misle da nema veze da li peru kosu ujutro ili uveče, stručnjaci tvrde da nije isto i otkrivaju koja je rutina zdravija.

Ako perete kosu pre spavanja, možda ste primetili da se više masti i da je morate češće prati. Stručnjaci kažu da je to samo prividno jer je tokom spavanja pritisnuta uz jastuk, pa se izravna odnosno izgubi volumen, a samim tim deluje masnije. Ipak, taj gubitak volumena dovoljan je razlog da je svaka dva dana ponovno perete, što nikako nije zdravo.Koliko god mislili da ste je osušili do kraja, ona će ostati malo vlažna, a mokre vlasi mnogo su osetljivije od suvih i lakše se lome. Vrhovi se mrse i pucaju, a ujutro se budite s lošom i neurednom frizurom, pa potrošite mnogo vremena na stilizovanje.

Još jedan razlog da izbegavate pranje kose uveče je stvaranje gljivica. One obožavaju mokra i topla mesta, a dobitna kombinacija su vlažna kosa i mekani jastuk. Ono što nikako ne bi smeli da radite je da zaspite s potpuno mokrom kosom – ujutro ćete se vrlo verovatno probuditi s glavoboljom, stvaraju se gljivice, perut…Zbog ovih nekoliko razloga stručnjaci preporučuju da kosu uvek perete u jutarnjim satima, prenosi Večernji list.

(N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar