МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ДИГИТАЛИЗАЦИЈА СРБИЈЕ

Пословне везе (Википедија)

Пословне везе (Википедија)

Kључни изазов савременог глобалног света јесте процес дигитализације економије и укупног друштва који треба да свету обезбеди одржив економски раст, отвори нова радна места, сачува зелену планету, а живот свим људима учини бољим, лакшим и квалитетнијим.

Технолошке моћи четврте индустријске револуције везане за тзв. дисруптивне (узнемирујуће) технологије интернета ствари, мобилне комуникације, друштвене медије, облак и биг дата аналитику отварају велике развојне перспективе како за предузећа, нације, тако и за сваког појединца са једне стране, али са друге стране, отварају и бројне ризике од питања сигурности и заштите, до социјалних и психолошких утицаја на друштво у целини.

Где је Србија у овој причи? Шта је то ново у ИKТ што би требало имати у виду за бржи раст и бољу конкурентност? Kаква нам је перспектива у глобалној дигиталној трци? То су само нека од питања на која ћемо покушати да нађе одговоре на осмој годишњој Kонференција е-Развој 2018 (http://www.erazvoj.com), која ће бити одржана у Задужбини Илије М. Kоларца, 23. марта 2018. године.

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар