MEĐU IZMEĐU

DIGITALIZACIJA SRBIJE

801 pregleda
Poslovne veze (Vikipedija)

Ključni izazov savremenog globalnog sveta jeste proces digitalizacije ekonomije i ukupnog društva koji treba da svetu obezbedi održiv ekonomski rast, otvori nova radna mesta, sačuva zelenu planetu, a život svim ljudima učini boljim, lakšim i kvalitetnijim.

Tehnološke moći četvrte industrijske revolucije vezane za tzv. disruptivne (uznemirujuće) tehnologije interneta stvari, mobilne komunikacije, društvene medije, oblak i big data analitiku otvaraju velike razvojne perspektive kako za preduzeća, nacije, tako i za svakog pojedinca sa jedne strane, ali sa druge strane, otvaraju i brojne rizike od pitanja sigurnosti i zaštite, do socijalnih i psiholoških uticaja na društvo u celini.

Gde je Srbija u ovoj priči? Šta je to novo u IKT što bi trebalo imati u vidu za brži rast i bolju konkurentnost? Kakva nam je perspektiva u globalnoj digitalnoj trci? To su samo neka od pitanja na koja ćemo pokušati da nađe odgovore na osmoj godišnjoj Konferencija e-Razvoj 2018 (http://www.erazvoj.com), koja će biti održana u Zadužbini Ilije M. Kolarca, 23. marta 2018. godine.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar