МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ДВОСТРУКО ПРИЗНАЊЕ

Поповић и Бјелица

Професори др Душко Бјелица и др Стево Поповић, најновији су лауреати престижне награде FIEP Europe Thulin Award. Међународно афирмисаним славодобитницим и најпознатијим научницима са Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета Црне Горе, ласкаво признање ће бити додељено, два пута узастопно, ове и следеће године, према једногласној одлуци најстарије европске асоцијације у области физичког васпитања – FIEP EUROPE.

Професор Поповић ће награду добити на FIEP конгресу у Хрватској 2021. године, а професор Бјелица 2022. године, на FIEP конгресу у Финској. FIEP Europe Thulin Award је стручно признање установљено 2010. године и представља европско научну афирмацију којим се награђују најпознатије личности из области физичког васпитања за драгоцени допринос развоју физичког васпитања на националном и на европском нивоу.

Досадашњи добитници овог признања су Gherghe Balint (Румунија), Domingo Blazquez Sanchez (Шпанија), Rose-Marie Repond (Швајцарска), Vida Volbekiene (Литванија), Иван Прскало (Hvatska), Jela Labudová (Слоовачка), Enric Sebastiani Obrador (Шпанија), Игор Николајевич Никулин (Русија), Karel Fromel (Чешка), Алексејевна Јелизавета Богачева (Русија), Vladislav Mužík (Чешка), Hubert Eschette (Луксенмбург), Људмила Бараја (Русија), Jana Vašíčková (Чешка), Rafael Nebot I Villar (Шпанија), Merce Mateu Serra (Шпанија), Uwe Puehse (Швајцарска) и Верољуб Станковић (Србија).

FIEP (Federation Internationale D”education Phisique) је основан 1923. године у Бриселу са циљем да промовише развој широког спектра активности у области физичког васпитања и спорта за све, фитнеса и здравља, рекреације, као и сналажења у природи, за људе свих узраста и нација у целом свету, као

и да подстакне и допринесе међународној сарадњи у овим областима.

Есад Кучевић

О аутору

Stanko

Оставите коментар