MEĐU IZMEĐU

INFORMATIČKE INOVACIJE

206 pregleda
Ilustracija

Dvanaesta godišnja konferencija Udruženja e-Razvoj ove godine je u žižu stručnih promišljanja postavila – veštačku inteligenciju i beznednost.

Delatnici i poklonici elektronskog razvoja Srbije ili erazvojci (namerno ne rastavljamo) sastali su se – prvi put bez Ljiljane Krstić – na svojoj godišnjoj konferenciji. Otprilike u isto vreme s jeseni (28. oktobar) u dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu saslušali su pregršt zanimljivih stručnih promišljanja i rasprava, ovog puta pod zbirnim naslovom „Inovativnost i inocacije u oblasti razvoja informacionog društva.

Prvi put dvanaestom po redu saborovanju, uz mnoštvo poznatih lica koja takoreći srećemo od prvih dana, nije prisustvovala nedavno preminula Ljiljana Krstić, neumorna i predusretljiva poslenica istoimenog informatičkog udruženja. Sa svojim suprugom Slobodanom Krstićem bila je pokretački duh svih poduhvata erazvojaca proteklih godina. Šta su to predavači ove godine ponudili na misaonoj trpezi?

Ponajpre to je neizbežna veštačka inteligencija, što je u iscrpnom izlaganju predočio Dane Hinić, prvi čovek „Ingram mikra, izdvojivši u dva dela inovacije u veštačkoj intelgenciji i veštačku inteligenciju u inovacijama. Nisu izostali ni važni aspekti u informatičkoj bezbednosti, kibernetička sigurnost, buduće elektronske inovacije, digitalna mobilnost, inovativnost u ISO 27001 standardu, blokčejn i tako redom. U najkraćem, sveprisutni savremeni informatički izazovi s kojima ćete se sresti na svim velikim međunrodnim skupocima. Upućeni bi rekli da su erazvojci u trendu.

Stručno udruženje e-Razvoj, koje nam poručuje „Mi gradimo poslovne veze, nije ni ovog puta izneverilo očekivanja svojih brojnih članica i članova (kompanija i pojedinaca), što nesumnjivo posvedočuje prisustvo 120 učesnika (tako je objavljeno), uprkos ovim oskudnim pandemijskim, energetskim i ostalim vremenima.

 

O autoru

administrator

Ostavite komentar