MEĐU IZMEĐU

MALENI ZELENI BULDOG

193 pregleda
Ilustracija

Šansa je bila 1:10 000: U Novoj Škotskoj rođeno štene buldoga zelene boje, veterinarka misli da ima objašnjenje.

Iako je veoma retko, desilo se nekoliko puta širom sveta. Kako štenad dobiju zelenu boju?Ženka buldoga Freja je 27. januara oštenila 7 štenaca, svako u razmaku od 20 do 25 minuta. Trevoru Mošeru i njegoj supruzi Odri iz Nove Škotske, veterinar je rekao da toliko štenaca i očekuju.Kada je Trevor počeo da čisti Freju sapunom i vodom, ona je ponovo dobila trudove.Oštenila je još jedno štene, koje je, za razliku od svoje braće i sestara izašlo sa nešto tamnijom posteljicom.

Taman kada su Trevor i Odra pomislili da je mrtvorođeno, počelo je da se pomera i pravi buku.Kada smo obrisali štene i počeli da ga sušimo primetili da je zelene boje. Prvo smo pomislili da nešto nije u redu. Počeli smo da guglamo, a zatim smo se umirili. Očigledno je to veoma retko, ali desilo se nekoliko puta u različitim delovima sveta, kaže Trevor Mošer.Smatra se da retka promena boje nastaje kada štenci svetle boje dođu u kontakt sa zelenim pigmentom koji se nalazi u žuči.

Dr Bronvin Krejn, specijalista za veterinarsku reprodukciju na Atlantskom veterinarskom koledžu na Univerzitetu na Ostrvu Princa Edvarda, rekla je u mejlu da je ta pojava prilično retka.Ne znam da li uopšte postoji tačan podatak o tome koliko često se ovo dešava, ali pretpostavljam da je šansa 1:10 000, rekla je ona. Pogledajte video-snimak:

https://www.youtube.com/watch?v=jtrSHd0jsKA

(Ilustracija Trevor and Audra Mosher)

(Izvor Nacionalna geografija)

O autoru

administrator

Ostavite komentar