МЕЂУ ИЗМЕЂУ

МАТЕМАТИЧКИХ ШЕСТ ОДЛИЧЈА

Рија (Танјуг)

Рија (Танјуг)

Млади српски математичари стигли у Београд задовољни медаљама.

Чланови математичке екипе Србије која је на 58. међународној математичкој олимпијади у Бразилу однела четири сребрне и две бронзане медаље, вратили су се из Рио де Жанеира у Београд.

Они су се по доласку на аеродром захвалили свима који су омогућили припреме и истакли да се надају још бољим резултатима следеће године. Ученик другог разреда Алекса Милојевић, који је ове године освојио сребрну медаљу, захвалио је свима који су омогућили припреме, процес селекције и финансијску подршку за одлазак на такмичење истакавши да се српска екипа очигледно добро спремала.

“Олимпијада сама по себи није никада лако такмичење. Такмичите се са више од 600 људи из целог света који су се спремали исто као и ви читаве године да дођу и да ту одмере знање са вама. Ми смо се очигледно добро спремали, наши резултати то показују. Наставићемо да радимо наравно и следеће године ћемо се потрудити да остваримо још веће резултате”, рекао је Милојевић.

Добитница бронзане медаље Ивана Иванчић истакла је да је љубав према ономе што ради оно што је довело до медаље и рекла да се нада још бољим резултатима следеће године.

Чланови Државне комисије за такмичења су истакли да се надају још бољим резултатима следеће године за шта постоје основе с обзиром на то да од шест чланова српске екипе њих петоро остаје у конкуренцији за следећу годину.

(Извор Танјуг)

 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар