MEĐU IZMEĐU

MATEMATIČKIH ŠEST ODLIČJA

270 pregleda
Rija (Tanjug)

Mladi srpski matematičari stigli u Beograd zadovoljni medaljama.

Članovi matematičke ekipe Srbije koja je na 58. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu odnela četiri srebrne i dve bronzane medalje, vratili su se iz Rio de Žaneira u Beograd.

Oni su se po dolasku na aerodrom zahvalili svima koji su omogućili pripreme i istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine. Učenik drugog razreda Aleksa Milojević, koji je ove godine osvojio srebrnu medalju, zahvalio je svima koji su omogućili pripreme, proces selekcije i finansijsku podršku za odlazak na takmičenje istakavši da se srpska ekipa očigledno dobro spremala.

“Olimpijada sama po sebi nije nikada lako takmičenje. Takmičite se sa više od 600 ljudi iz celog sveta koji su se spremali isto kao i vi čitave godine da dođu i da tu odmere znanje sa vama. Mi smo se očigledno dobro spremali, naši rezultati to pokazuju. Nastavićemo da radimo naravno i sledeće godine ćemo se potruditi da ostvarimo još veće rezultate”, rekao je Milojević.

Dobitnica bronzane medalje Ivana Ivančić istakla je da je ljubav prema onome što radi ono što je dovelo do medalje i rekla da se nada još boljim rezultatima sledeće godine.

Članovi Državne komisije za takmičenja su istakli da se nadaju još boljim rezultatima sledeće godine za šta postoje osnove s obzirom na to da od šest članova srpske ekipe njih petoro ostaje u konkurenciji za sledeću godinu.

(Izvor Tanjug)

 

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar