МЕЂУ ИЗМЕЂУ

НАЈСТАРИЈИ ЖИВОТ НА ЗЕМЉИ

Прадавне стене (Википедија)

Прадавне стене (Википедија)

Живот на Земљи се полако померао у прошлост у протеклих неколико година. Недавно су канадски научници објавили да имају доказе да се први пут појавио пре 3,95 милијарди година. Пронашли су их у древним стеновитим наслагама на северу полуострва Лабрадор.

Претпоставља се да су то отаци првобитних морских микроорганизама. Установили су то на основу издвојених изотопа (хемијски елементи са истим бројем протона и електрона, а различитим неутрона). Насељавали су отворене делове прадавног океана.

У истој земљи недалеко од овог налазишта преходно су откривени фосили сићушних организама, за које се наводи да су стари од 3,77 до 4,28 милијарди година. Наша планета се уобличила пре отприлике 4,6 милијарди година, а велика водена пространства су се појавила 200 милиона година каније.

О аутору

Станко Стојиљковић

1 коментар

  • Tипична спекулација еволуциониста неутемењена на правим научним доказима. Ни једна метода датирања старости земље, стена, предмате, фосила / кружно датирање, радиометријске методе, палеомагнетизам, термолуминисценција / није поуздана и резултати ових датирања не могу се прихватити као научни доказ. Све наведене методе занивају се на основу бројних претпоставки, поготово метода радиоактивног угљеника C14, којом се одређује старост органских фосила. Овом методом не може се датирати старост преко 50000 година, а где су 3 или 4 милијарде година. Све радиометријске методе датирање вулканских стена на Хавајима, познате старости, показалае су огромне грешке. Неке стене старости 200 године датиране су као старос од 42.9 _+ 4.2 милиона година. Дакле, у питању је само неозбињна спекулација људи који се не могу назвати научницима.

Оставите коментар