MEĐU IZMEĐU

NAJSTARIJI ŽIVOT NA ZEMLJI

354 pregleda
Pradavne stene (Vikipedija)

Život na Zemlji se polako pomerao u prošlost u proteklih nekoliko godina. Nedavno su kanadski naučnici objavili da imaju dokaze da se prvi put pojavio pre 3,95 milijardi godina. Pronašli su ih u drevnim stenovitim naslagama na severu poluostrva Labrador.

Pretpostavlja se da su to otaci prvobitnih morskih mikroorganizama. Ustanovili su to na osnovu izdvojenih izotopa (hemijski elementi sa istim brojem protona i elektrona, a različitim neutrona). Naseljavali su otvorene delove pradavnog okeana.

U istoj zemlji nedaleko od ovog nalazišta prehodno su otkriveni fosili sićušnih organizama, za koje se navodi da su stari od 3,77 do 4,28 milijardi godina. Naša planeta se uobličila pre otprilike 4,6 milijardi godina, a velika vodena prostranstva su se pojavila 200 miliona godina kanije.

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

  • Tipična spekulacija evolucionista neutemenjena na pravim naučnim dokazima. Ni jedna metoda datiranja starosti zemlje, stena, predmate, fosila / kružno datiranje, radiometrijske metode, paleomagnetizam, termoluminiscencija / nije pouzdana i rezultati ovih datiranja ne mogu se prihvatiti kao naučni dokaz. Sve navedene metode zanivaju se na osnovu brojnih pretpostavki, pogotovo metoda radioaktivnog ugljenika C14, kojom se određuje starost organskih fosila. Ovom metodom ne može se datirati starost preko 50000 godina, a gde su 3 ili 4 milijarde godina. Sve radiometrijske metode datiranje vulkanskih stena na Havajima, poznate starosti, pokazalae su ogromne greške. Neke stene starosti 200 godine datirane su kao staros od 42.9 _+ 4.2 miliona godina. Dakle, u pitanju je samo neozbinjna spekulacija ljudi koji se ne mogu nazvati naučnicima.

Ostavite komentar