МЕЂУ ИЗМЕЂУ

НЕВЕРОВАТНА ПЕТНИЦА

Расправа стручњака (Петница)

Расправа стручњака (Петница)

Истраживачка станица Петница угостила је, од 26. до 28. маја, 20 међународних стручњака за рад са талентима, окупљених у мрежу организација које се баве изузетношћу младих. Гости из Немачке, Израела, Пољске, Чешке, Мађарске, Румуније, Данске, Шпаније, Италије, Хрватске и Србије расправљали су о унапређењу начина идентификације талената и модерним образовним програмима.

Мрежа организација за изузетност младих окупља организације широм света које се баве младим талентима, њиховом посебношћу и образовним програмима прилагођеним за оне са додатном мотивацијом. Регистрована је у Немачкој, а чланице долазе са свих континената.

Некадашњи председник, Израелац Зви Палтиел, рекао је: „Петница је нешто невероватно што сам видео. Одлично је што имате овако успешан образовни експеримент. Радује ме да Србија препознаје значај њеног рада. Захваљујући Петници ваша земља се може брже развијати.”

Истраживачка станице Петница од 1982. године организује образовне програме за заинтересоване ученике и студенте у области астрономије, физике, електронике, рачунарства, математике, биологије, екологије, хемије, геологије, медицине, лингвистике, историје, психологије, антропологије, социологије, археологије и дизајна. До сада их је похађало 50.000 учесника..

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар