MEĐU IZMEĐU

NEVEROVATNA PETNICA

363 pregleda
Rasprava stručnjaka (Petnica)

Istraživačka stanica Petnica ugostila je, od 26. do 28. maja, 20 međunarodnih stručnjaka za rad sa talentima, okupljenih u mrežu organizacija koje se bave izuzetnošću mladih. Gosti iz Nemačke, Izraela, Poljske, Češke, Mađarske, Rumunije, Danske, Španije, Italije, Hrvatske i Srbije raspravljali su o unapređenju načina identifikacije talenata i modernim obrazovnim programima.

Mreža organizacija za izuzetnost mladih okuplja organizacije širom sveta koje se bave mladim talentima, njihovom posebnošću i obrazovnim programima prilagođenim za one sa dodatnom motivacijom. Registrovana je u Nemačkoj, a članice dolaze sa svih kontinenata.

Nekadašnji predsednik, Izraelac Zvi Paltiel, rekao je: „Petnica je nešto neverovatno što sam video. Odlično je što imate ovako uspešan obrazovni eksperiment. Raduje me da Srbija prepoznaje značaj njenog rada. Zahvaljujući Petnici vaša zemlja se može brže razvijati.”

Istraživačka stanice Petnica od 1982. godine organizuje obrazovne programe za zainteresovane učenike i studente u oblasti astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, ekologije, hemije, geologije, medicine, lingvistike, istorije, psihologije, antropologije, sociologije, arheologije i dizajna. Do sada ih je pohađalo 50.000 učesnika..

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar