MEĐU IZMEĐU

NOVINARI PSIHOPATE

190 pregleda

Postoje zanimanja koja psihopatske ličnosti privlače više nego neka druga, a nova istraživanja ukazuju da psihopate uživaju da demonstriraju neustrašivu dominaciju nad drugima. Na listi 10 poslova, među kojima se lako može naći i neki psiho, našli su se menadžeri kompanija, novinari, čak sveštenici i hirurzi.

Prema dijagnostičkoj listi psihopatije Hare sastavljene još 1970-ih, psihopatske ličnosti mogu imati sposobnost osećaja krivice za počinjena nedela, ali nisu sposobni za empatiju.Upravo takve slične osobine mogu se pronaći među menadžerima kompanija koji bez problema odlučuju o sudbinama hiljada ljudi kad ih, na primer, otpuste da bi uštedeli novac za kompaniju.Psihopate su najčešće impulsivne, manipulativne i seksualno promiskuitetne osobe.

Novija istraživanja koje je sproveo Skot Lilenfeld kažu da psihopate uživaju da demonstriraju neustrašivu dominaciju nad drugim ljudima, poput kakvog kvalifikovanog stava u sudnici ili tokom izvođenja na pozornici, piše „Independent.Novinari, policajci pa čak i sveštenici su među najpopularnijim profesijama koje će izabrati psihopatske ličnosti. Neobično je da čak hirurzi koji spašavaju ljudske živote, ulaze u listu top 10 zanimanja koje privlače psihopate.Na listi 10 zanimanja koji su lepak za psihopate nabrojani su direktori kompanija, advokati, medicinski radnici i prodavci.Potom slede hirurzi, novinari, policajci i sveštenici.Kao preostala dva zanimanja navedeni su glavni kuvari i državni službenici, preneo je portal Bizlajf.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar