ТАКНУТО ЋАКНУТО

ПЕТАО ЗАВРШИО НА СУДУ

Француски симбол (CC0 Pixabay)

 

У граду Рошфору на југоистоку Француске јуче је почело необично суђење петлу Морису, који кукуриче сувише гласно и превише рано, па због тога узнемирава суседе, који су поднели тужбу против власника, јавља радио „Франс инфо“.

Како преноси Б92, на суду је била власница петла Мориса, Корин Фесо, која је новинарима испред суднице рекла да би Морис, кад би знао да говори, рекао: „Оставите ме на миру и пустите ме да певам”. Морис се није лично појавио на суду, али је добио подршку других петлова, јер су многи власници живине дошли испред суда са својим петловима, у знак подршке.

Најгласнију подршку Морису пружили су петлови Атила, Казанова и Жан-Рене, навели су њихови власници. Суд је, после кратког рочишта, саопштио да ће коначну одлуку донети 5. септембра, а дотле је могуће и „помирење” суседа и Мориса. Суседи, брачни пар пензионера, одлучили су да поднесу тужбу јер су, како кажу, неколико пута упозорили Корин Фесо да некако ућутка петла.

Мориса, раскошног петла са риђим и црним перјем, чије су фотографије освануле у локалним медијима, суседи терете за звучно узнемиравање, јер петао већ око 6 часова ујутро почне да кукуриче. Петао је, иначе, национални симбол Француске.

(Извор Спутњик)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар