TAKNUTO ĆAKNUTO

PETAO ZAVRŠIO NA SUDU

881 pregleda

 

U gradu Rošforu na jugoistoku Francuske juče je počelo neobično suđenje petlu Morisu, koji kukuriče suviše glasno i previše rano, pa zbog toga uznemirava susede, koji su podneli tužbu protiv vlasnika, javlja radio „Frans info“.

Kako prenosi B92, na sudu je bila vlasnica petla Morisa, Korin Feso, koja je novinarima ispred sudnice rekla da bi Moris, kad bi znao da govori, rekao: „Ostavite me na miru i pustite me da pevam”. Moris se nije lično pojavio na sudu, ali je dobio podršku drugih petlova, jer su mnogi vlasnici živine došli ispred suda sa svojim petlovima, u znak podrške.

Najglasniju podršku Morisu pružili su petlovi Atila, Kazanova i Žan-Rene, naveli su njihovi vlasnici. Sud je, posle kratkog ročišta, saopštio da će konačnu odluku doneti 5. septembra, a dotle je moguće i „pomirenje” suseda i Morisa. Susedi, bračni par penzionera, odlučili su da podnesu tužbu jer su, kako kažu, nekoliko puta upozorili Korin Feso da nekako ućutka petla.

Morisa, raskošnog petla sa riđim i crnim perjem, čije su fotografije osvanule u lokalnim medijima, susedi terete za zvučno uznemiravanje, jer petao već oko 6 časova ujutro počne da kukuriče. Petao je, inače, nacionalni simbol Francuske.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar