МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ПИВЦЕ ЗА СПОРТСКЕ ЖИВЦЕ

Pivo uz utakmicu

Shutterstock

Стручњаци тврде и да додавање натријума у безалкохолно пиво може да побољша његова својства рехидратације.

Светло пиво би могло да помогне у опоравку након вежбања, чак је у неким аспектима добро као вода, објавио је International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism. На основу истраживања пиво са АБВ мањим од четири одсто може да буде ефикасно као средство за хидратацију након тренинга. Стручњаци тврде и да додавање натријума у безалкохолно пиво може да побољша његова својства рехидратације, али се слажу да ће то створити проблем са укусом.

„Kад попијете пиво са више од четири одсто алкохола или попијете више од једног или два пива са ниским уделом АБВ, благодети опадају, каже коаутор студије Џејсон Вин. Он истиче да сте тада у опасности од већег губитка воде, смањења мишићне масе и потенцијалног повећања телесне масти.

„Пиво садржи угљене хидрате и нешто натријума што вода нема, то би могло да буде корисно након вежбања, истиче др Бред Шенфелд. Ипак, Вин каже да је још боље попити пиво уз храну или неко друго безалкохолно пиће. „Kад вежбате, губите и електролите, а не само воду. Храна може да замени неке од њих, додаје он.

Важно упозорење је да ни не помишљате на алкохол пре вежбања, преноси Индеx.хр. „Тада ћете бити превише омамљени да бисте вежбали, тврди Шенфелд. Још једна предност испијања пива након тренинга је да оно садржи полифеноле, антиоксидансе и антивирусна биљна једињења која би могла да одрже ваш имунолошки систем јаким и могла би да смање шансе за инфекције дисајних путева које могу да буду повезане са интензивним и напорним тренингом.

Закључак је да алкохол може да има штетни ефекат ако га попијете превише. „Већа количина пива након тренинга није нешто што ће вам било који стручњак препоручити. Уопштено нисам против тога да свако мало попије пива након тренинга, али не сваки дан, закључује Шенфелд.

(Извор Н1)

О аутору

Stanko

Оставите коментар