MEĐU IZMEĐU

PLAKETE DIS 2020. GODINE

149 pregleda

Plaketa DIS dodeljuje se od 1980. godine kao izraz kolegijalnog priznanja za vrhunske domaće rezultate u informatici.

Do sada je oko 60 kompanija i pojedinaca dobilo ovo visokostručno priznanje.

1.Plaketa DIS za razvijen i primenjen IT proizvod dodeljena je za projekat „Leak Hunter – sistem za detekciju curenja tečnosti iz magistratralnih cevovoda, Netico Solutions d.o.o iz Niša.

To je sistem za detekciju curenja tečnosti (nafte i naftnih derivata, TNG, etanola, vode i dr. fluida) iz magistralnih cevovoda. Proizvod obuhvata softverski module za prikupljanje, sinhronizaciju i filtriranje podataka sa mernih instrumenata.

2. Plaketa DIS za razvijen i primenjen IT proizvod ili uslugu dodeljena je za aplikacije:eSanduče i „Onlajn zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbuje.

„eSanduče je tehnički nezavisna komponenta sistema eUprave koja ima zadatak da obezbedi obaveštavanje o trenutku uručenja, odnosno predaje akta i drugih izveštavanja o postupanju organa.Na portalu eUprava (na adresi euprava.gov.rs/dostava) kreiran je modul eSanduče koji sadrži jedinstven elektronski sandučić, radi obezbeđivanja elektronske dostave/obaveštavanja odnosno potvrde o izvršenoj (ličnoj) dostavi.

3. Plaketa DIS za inovativan start up poduhvat je dodeljena za projekat Vendor lever, Tele Go d.o.o. iz Beograda, Naučno-tehnološki park Zvezdara.

Vendor Lever softver omogućava digitalno upravljanje vending mašinama, a deo je istoimene plastforme putem koje se vending mašine sa starim mehanizmom unaprešuju u pametne vending mašine.

(Izvor DIS)

O autoru

administrator

Ostavite komentar