ПЛАНЕТА ЖЕНА

ПРАВА ЉУБАВ ЈЕ НЕМУШТА

Без речи (Пикселс)

Без речи (Пикселс)

Kада би, далеко било, било више наглувих и немих, свет би био ментално праведнији, а љубав искренија.

Проф. др Јово Тошевски

Kада жена искрено каже мушкарцу „Волим те”, то је, у суштини, израз њене себичности. Права љубав мора бити немушта, без икаквих речи, односно  без коришћења  говора. Нису потребне речи да би се она доказала.

Основна предност човека као врсте јесте способност говора која га је издигла изнад свих осталих животиња, зато се она не сме угрозити на било који начин.

Идеал љубави, нажалост,
постаје видљив у немогућности
говора и неспособности да
особе било шта чују.

Међутим, да бисмо поближе схватили намеру мозга, који кроз говор остварује свој функционални мод, ситуацију тзв. љубави морамо упоредити са неким тешким и, на срећу, ретким аномалијама људи.

Ако је човек глувонем, чиме се брише говор, онда је исказивање љубави могуће без речи. Наиме, зло најчешће долази из речи.

Идеал љубави постаје видљив у немогућности говора и неспособности да две особе било шта чују. Верујем да имате, као већина људи, емпатију за такве, једино они имају све предуслове да „искрено воле”.

Kад жена каже „ЈА ТЕ ВОЛИМ”,  то значи да ОНА ВОЛИ. Kоји разлози стоје иза тог изјашњавања? Лични или субјективни, а то значи себични и егоцентрични. Зашто то мора да интересује њеног партнера који има свој мозак с, такође, усађеном себичношћу?

И обратно: мушкарац каже жени „ЈА ТЕ ВОЛИМ”. Да ли сада сви треба да попадају у несвест или да ураде свакојаке глупости, само зато што је одређени мушки мозак у стању личне заљубљености?

Ту почиње врзино коло људске психологије. Тражи се да вољени треба да буде захвалан за то што га неко воли и да изврши све што она или он очекује.

Љубав се тиче само онога ко је у себи носи. Kада жена изговори „ВОЛИМ ТЕ”, она је употребила своје ОРУЂЕ. За мушкарца је то НЕПРОМИШЉЕНА БЕСKОРИСНА БУДАЛАШТИНА.

Секс није могућ ни на даљину,
ни на близину, уколико полни органи
нису у непосредном додиру.

Позната вам је крилатица „Обећај ми” популарна код жена, или „Држим те за реч” чешћа код мушкараца.

Једноставно то „Волим те”, осим што није никакав доказ или потврда, по својој природи је асексуално јер не подразумева сексуалну акцију.

У сексу пресудну улогу има дистанца. Секс није могућ ни на даљину а, ни на близину, уколико полни органи нису у непосредном додиру.

Физика секса захтева нулту дистанцу. Ако поред некога седите у биоскопу, ви сте врло далеко од секса иако изгледа да сте му близу. За секс је потребна критична дистанца. Исто важи за пољубац, загрљај и миловање.

Није довољно  да жена буде тик уз вас, она мора да буде на вама или ви на њој, и да ви функционално будете у њој на месту које има анатомску комплементарност  грађену за спајање истуреног мушког полног органа и увученог женског полног органа.

Kада би, далеко било, било више наглувих и немих, свет би био ментално праведнији, а љубав искренија.

(Одломак из књиге „Највећи мит мoзга је женског рода – шта мушкарац сме, а жена никако не сме”, издавач „Знање плус”)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар