PLANETA ŽENA

SEKSUALNA LEVITACIJA

3.121 pregleda
Više od angstrema (Mensajens)

S tačke gledišta dodirivanja, rukovanje i seks su iste bliskosti, možda je rukovanje intimnije. Zašto? Zato što obuhvata velike površine odlično oživčenih područja dlana. Koliko iznosi najmanje rastojanje u muško-ženskoj intimi?

Prof. dr Jovo Toševski

Pre nego što vidimo šta je to stvarna bliskost među polovima, zadržaćemo se na onome što se smatra vrhunskom intimom u odnosima žene i muškarca, a to je, naravno, seksualni kontakt. Razmotrićemo do koje mere je seksualni kontakt fizički intiman, služeći se fizičkim zakonitostima.

Žena ne poseduje organe za orgazam i ejakulaciju, tako da se ženski orgazam ispoljava drukčije, velikom mentalno-telesnom akcijom celog tela.

Zakoni fizike tvrde da, kada
sedite, između vaše zadnjice
i stolice razmak iznosi jedan
angstrem ili 10-10  metra.

Svi dobro znaju da su u seksualnom činu prisutni određeni vokalni pratioci, što se ogleda kroz brže disanje muškarca i žene, a i ženski uzdasi manje ili više čujni, koji su kod muškarca manje primetni ili ne postoje. Zašto se neke žene u seksu više čuju?

Imitiranje orgazma

Zbog toga što moraju da dostignu visok stepen ekscitacije za šta je potrebno muškarčeva povećana dodirna aktivnost i nekada ženska povećana čujnost.

Zapravo ženska seksualna polifona glasovna aktivnost može da bude stvarna i autentična, ali i da efikasno imitira orgazam koji se nije desio, a namenjen je naivnim muškim ušima.

Ako pogledamo kolika je bliskost penisa i vagine u momentu seksualnog odnosa, videćemo da nije veća od običnog rukovanja. S druge strane, zakoni fizike tvrde da, kada sedite, između vaše zadnjice i stolice razmak iznosi jedan angstrem (10-10  metra), jer se atomi zbog sila odbijanja suprotstavljaju ma kakvoj većoj intimizaciji od toga. To neodoljivo podseća na levitiranje iznad stolice na kojoj sedite, samo što je ono nevidljivo.

Ukoliko ovu nesumnjivu zakonitost primenimo na seksualni čin, dodatno postoji još manja intimnost između polnih organa u toku seksa, jer su oni manje prilepljeni jedan uz drugi. Razlog je postojanje tečnosti i niskoviskoznih supstanci izlučenih zbog prekoitalne nadraženosti oba polna organa, a koji su prethodnica ejakulacije.

Dakle, u najboljem slučaju možemo računati da tokom odvijanja seksualnog akta postoji taj jedan angstrem rastojanja između penisa i vagine; s obzirom na dodatnu vlažnost koja u ovim okolnostima, verovatno, i više od toga.

Možda zbog promenljivosti
veličine polnih organa
cela pojava nije daleko od
poređenja s levitacijom.

Seksualni angstrem je siguran, uzme li se u obzir da se on pojavljuje i kada se sudare dve suve bilijarske lopte na suvom terenu, a kamoli između ženskog i muškog kopulacionog organa čije su veličine, naročito muškog, ionako promenljive tokom seksualnog čina. Možda zbog te promenljivosti veličine polnih organa cela pojava nije daleko od poređenja s levitacijom.

Spajanje dveju ćelija

Samo što bi ovde to bila seksualna levitacija. Mnogi takozvani mistici stalno pričaju o levitaciji, možda im je ova najsigurnija.

I tako, prateći strogu logiku, može da se kaže da niko nikada nikoga nije… (znate kako se to već kaže), jer angstrem je angstrem. Posle jednog mog predavanja o ovoj temi, u pauzi je među ženama bilo simpatičnih komentara u smislu: „Pa kažem ja da sam nevina” ili „Do danas nisam znala da sam nevina”.

Istinska i ultimativna
intima među polovima
jeste spoj polnih ćelija,
jajne ćelije i spermatozoida.

To je još jedna potvrda da prevara u prirodi ne postoji, nego smo je mi izmislili iz, naravno, za nas važnih emocionalnih razloga.

Da vidimo sada šta je prava muško-ženska bliskost. Istinska i ultimativna intima među polovima jeste spoj polnih ćelija, jajne ćelije i spermatozoida.

Šta žena i muškarac misle jedno o drugom, a šta u stvari jesu?

Muškarac je, na primer, čobanin nepreglednih stada spermatozoida koji jedva čekaju da budu pušteni na sva ta mesta gde se nalaze žene i ubačeni u njihove polne organe, ne birajući ih ni po imenu, ni po prezimenu.

U stvari, spermatozoide ne interesuje žena, već njena zrela jajna ćelija. Zato su oni programirani i naoružani višestrukim oružjima da bi došli do nje.

Probija samo jedan

Jajna ćelija u doba kada sazri biva ubačena u jajovod koji u svom lumenu poseduje treplje, čijim se pokretima doprema u njegov prošireni deo, gde udobno smeštena čeka da dođu spermatozoidi, od kojih će samo jedan imati priliku da uđe u nju i oplodi je pre nego što se zatvori za druge. To znači da ćelijsku membranu probija samo jedan spermatozoid, ostali ostaju napolju.

Često ni jedno ni drugo
jedno vreme ne znaju da je
žena ostala trudna.

Ulazak spermatozoida u jajnu ćeliju, čime se od dve polne ćelije dobija jedna spajanjem njihovih genskih garnitura, jeste prava, jedina i najdublja intima žene i muškarca.

U životu nailazimo na ogromnu privrženost muškarca ženi, ili obratno, čak bez seksualnog čina, i to je, na ovaj ili onaj način, korisno za vrstu. Ali spajanje polnih ćelija je potpun i jedinstven događaj, koga partneri, uglavnom, nisu svesni: na primer, često ni jedno ni drugo jedno vreme ne znaju da je žena ostala trudna.

Priroda je to kod žene lepo uredila: začeće ne boli – zato porođaj boli. Tako treba da bude da bi ona, zbog porođajnih bolova, shvatila da je roditi dete velika obaveza koja joj predstoji.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar