MEĐU IZMEĐU

RAF PRVI IZ INFORMATIKE

949 pregleda

Na takmičenju iz informatike na ovogodišnjoj Elektrijadi ekipa studenata Računarskog fakulteta osvojila je prvo mesto!

Elektrijada za većinu studenata predstavlja izvor pozitivne energije, dobru zabavu i nezaboravne momente, a samim tim najlepše provedeno vreme u toku studiranja. Ako možete da zamislite 2.000 studenata pet dana zajedno na jednom mestu (od 19. do 24. maja u Vudvi), kako se dobro provode 24 časa dnevno, tako što se takmiče u nauci, navijaju na utakmicama za svoje fakultete, zabavljaju skoro uopšte nespavajući, onda možda imate dobru predstavu. Teško je opisati to jedinstveno iskustvo i, svakako, vredno ga je doživeti.

Pobednički tim činili su Dušan
Zdravković, Nikola Jovanović i Ivan
Dejković. U individualnoj konkurenciji
iz informatike izvanredne rezultate
ostvarili su studenti Dušan Zdravković
(prvo mesto) i Nikola Jovanović (drugo mesto).

Formalni deo ove manifestacije čine takmičenja u znanju i sportu, gde se studenti takmiče u individualnoj konkurenciji, ali i ekipno za što bolji plasman svojih fakulteta. Međunarodni susret studenata elektrotehnike koji ujedinjuje studente širom Balkana ove godine održan je u Budvi, a studentima Računarskog fakulteta doneo je mnoštvo medalja i momenata zauvek urezanih u sećanju.

Na takmičenju iz informatike ekipa Računarskog fakulteta osvojila je prvo mesto! Pobednički tim činili su Dušan Zdravković, Nikola Jovanović i Ivan Dejković. U individualnoj konkurenciji iz informatike izvanredne rezultate ostvarili su studenti Dušan Zdravković (prvo mesto) i Nikola Jovanović (drugo mesto).

Dušan Zdravković

„Trud se isplatio nakon dve godine takmičenja, kada nam je pobeda izmicala za malo. Ove godine bili smo koncentrisani i motivisani, pa je tako i došao odličan rezultat”, ne krije zadovoljstvo ne krije takmičar Dušan Zdravković, koji je, osim pojedinačno prvog mesta iz informatike, najuspešniji bio i iz objektno orijentisanog programiranja.

RAF-ovci su na ovogodišnjoj Elektrijadi zablistali u svim naučnim disciplinama u kojima su učestvovali. Osim što su ekipno trijumfovali na takmičenju iz informatike, odlične rezultate postigli su i na takmičenjima iz matematike, objektno orijentisanog programiranja, i fizike.

Na takmičenju iz matematike 1 Radoica Draškić, Luka Vukelić i Dejana Mandić zauzeli su drugu poziciju, a individualno Radoica Draškić treće mesto.

Drugoplasirani matematičari

Svoje programersko znanje dokazali su i na takmičenju iz objektno orijentisanog programiranjam nakojem RAF-a osvojila drugo mesto. Ovaj uspešan tim činili su Dušan Zdravković, Stefan Živković i Vukoman Stojanović, dok se pojedinačno izdvojio Dušan Zdravković zauzevši prvo mesto.

Drugoplasirani tim programera

U fizici su RAF-ovci zauzeli treću poziciju (Miloje Đukanović, Nikola Tasić i Jovana Todorović), a isto mesto u pojedinačnoj konkurenciji Miloje Đukanović.

Trećeplasirani fizičari

Inače, naučnim disciplinama na ovogodišnjoj Elektrijadi nadmetali su se: Elektrotehnički fakultet Beograd, Elektrotehnički fakultet Banja Luka, Fakultet tehničkih nauka Novi Sad, Elektronski fakultet Niš, Računarski fakultet Beograd, Fakultet elektrotehnike Tuzla, Elektrotehnički fakultet Istočno Sarajevo, Fakultet tehničkih nauka Čačak i Elektrotehnički fakultet Podgorica.

Računarski fakultet se uključio 2016. godine i za sada je jedina privatna visokoškolska ustamova koja je stekla pravo da se takmiči u naučnim disciplinama. RAF-ovci su briljirali u svim nadmetanjima ove godine, te su tako u ukupnom plasmanu u naučnim disciplinama osvojili 2. Mesto, iako su se takmičili samo pet od ukupno 14 disciplina!

„Mislim da pobeda iz informatike i drugo mesto u generalnom plasmanu u nauci dosta znače svim takmičarima, jer smo opravdali očekivanja i nismo podlegli pritisku, a svakako to mnogo znači i Računarskom fakultetu, zbog čega smo svi veoma ponosni”, zaključio je Dušan Zdravković.

Izveštaj u slivi i reči završili smo, kao što vidite, grupnim snimkom  RAF-ovaca u Budvi.

Aleksandra Martinović

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar