МЕЂУ ИЗМЕЂУ

РАФОВЦИ ЗАБЛИСТАЛИ

Тим „Пингвини”

У конкуренцији 101 тима из југоситочне Европе, студенти Рачунарског факултета из Београда заузели треће место из програмирања у Будукурешту и планисаро за на светско финале 2020. у Мсокви.

 Студенти Рачунарског факултета постигли су изваредан успех освојивши треће место на највећем регионалном студентском такмичењу из програмирања за југоисточну Европу, под окриљем ICPC, које је одржано 19. октобра у Букурешту у Румунији. У оштрој конкуренцији коју је чинио чак 101 тим из југоисточне Европе, тим Рачунарског факултета, кога су чинили Алекса Плавшић, студент четврте године, Алекса Милисављевић, студент друге године, и Павле Мартиновић, студент прве године, са лакоћом је освојио треће место и пласирао у финале светског такмичења које ће се одржати у Москви крајем јуна 2020.године.

За пет сати, колико је трајало такмичење, тимови из Босне, Румуније, Бугарске, Украјине, Турске Грчке, Молдавије, Србије и са Кипра, решавали су 11 задатака из алгоритама и структура података. Из Србије су се такмичила три тима са Рачунарског факултета и исто толико са Електротехничког факултета у Београду. Тим Рачунарског факултета, Penguins, кога чине поменута тројица студената, оставио је иза себе остале тимове из Србије, а и из многих земаља које су се такмичиле.

Међународно студентско такмичење у пограмирању (ICPC), са седиштем на Универзитету Бејлор (САД), које се организује сваке године, најпре на регионалним  надметањима на шест континената, окупило је лане 52.709 високошколаца са 3.233 универзитета из 110 земаља.

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар