?> РОБОТИ СА ДИПЛОМАМА | Galaksija Nova
ТАКНУТО ЋАКНУТО

РОБОТИ СА ДИПЛОМАМА

Ubergizmo

Присуствују виртуелној церемонији дипломирања уместо студената.

С обзиром да су школе сада затворене, неки ученици неће моћи да присуствују једној од највећих прекретница у свом животу – матурирање и дипломирање. Изгледа да се љубав коју Јапанци гаје према роботима исплатила јер су на Универзитету Business Breakthrough у Токију студенти користили роботе као аватаре како би им омогућили да виртуелно присуствују церемонији дипломирања.

Према речима једног студента, Kазуки Тамура, „Мислим да је ово заиста ново искуство добити диплому на јавном месту док сам заправо у приватном простору. Занимљиво је да ово није први пут да се церемонија дипломирања одржава у Јапану због епидемије коронавируса. Прошлог месеца, писали смо да је једна основна школа одржала церемонију матурирања у Минецрафт-у којој су ђаци присуствовали као виртуелни аватари у игри.

Роботе који се користе у овој церемонији дипломирања креирала је компанија ANA Holdings и познатији су као Newme. Такође, роботима је додељена униформа за дипломирање, капе и огртачи, које су носиле како би представљали студенте који су дипломирали. Роботи су такође имали таблете на којима су била приказана лица студената. Нема сумње да је ово занимљив приступ за који се универзитет нада да ће друге школе и факултети усвојити у овом кризном времену како би помогле сузбијању непотребних масовних окупљања.

(Извор PC Press)

О аутору

Stanko

Оставите коментар