MEĐU IZMEĐU

SEKS IZLEČI BUBREGE

317 pregleda
Ilustracija

Svako ko se samo jednom susreo sa izbacivanjem kamena u bubregu, zna koliko je to bolno i neprijatno. NalazE se obično u bubregu ili uretri i mogu da budu izuzetno bolni, a ukoliko se ne leče, dovedu do infekcija ili oštećenja bubrega.Simptomi kamena u bubregu uključuju: bol u bočnom predelu stomaka, jak bol koji dolazi i odlazi, mučninu i povraćanje.

Nakon što se formira kamen u bubregu, telo će da pokušati da ga izbaci. Većini to uspe, ali veće kamenje zahteva razbijanje pod nadzorom doktora ili operaciju.Zbog jakih bolova većina će učiniti bilo šta, a umesto da piju vodu koja će pomoći da ih izbace, stručnjaci veruju da postoji još jedan način da se to učini.Seks ili masturbiranje tri puta sedmično, takođe, deluju, tvrde urolozi na Universitas Airlangga u

u Surabaji. Kako je objavljeno u časopisu The Journal of Sexual Medicine, doktori u Indoneziji primetili su da bi kontrakcija i opuštanje vrata bešike – što se događa tokom orgazma i ejakulacije – mogu da pomognu u prolasku kamena iz bubrega.

Kako se mišići opuštaju, urin lakše prolazi kroz mokraćnu cev, zajedno s kamenom.Pregledali su pet studija na tu temu i uključili 406 učesnika kojima je rečeno da imaju seksualni odnos ili masturbiraju tri ili četiri puta u sedmici ili, pak, da se suzdržavaju od bilo koje aktivnosti. Rezultati su pokazali da je stopa izbacivanja kamena bila 5,7 puta veća u grupi seksualno aktivnih ljudi.

(Ilustracija Shutterstock/Antonio Guillem)

(B92)

O autoru

administrator

Ostavite komentar